BREAKING

Alcatel OT-990: Το smartphone του λαού

Ο Γαλλικός αέρας που απελευθερώθηκε κατά την αποσφράγιση του πακέτου, δεν ήταν παιχνιδάκι του μυαλού. Το πράσινο ρομποτάκι στην εκκίνηση του κινητού το επαλήθευσε με θράσσος. Ναι, είναι γεγονός: ΟΤ-990 είναι η κωδική ονομασία του τέλειου εκφραστή, στο πώς η Alcatel επαναπροσεγγίζει τα smartphones. Κι αν τα ποιοτικά ματ πλαστικά και το αριστοτεχνικά λαξευμένο φινίρισμα ομοιάζουν με το ντεμπούτο teenager με τη φανέλα της εθνικής ανδρών, οι χρωμιωμένες επιφάνειες κι η gorilla glass-style επίστρωση της οθόνης αναδεικνύουν το νέο πρωταθλητή.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ήταν όλοι εκεί. 3.5" οθόνη αφής, 5MP camera, GPS, Wi-Fi, FM radio και υποστήριξη καρτών μνήμης microSD μέχρι 32GB. Ο επικήδειος λόγος για τη μοναρχική περίοδο των κινεζο-κορεατών κατασκευαστών android smartphones, μοιάζει να έχει πια γραφτεί. Ο προβληματισμός του επίδοξου αγοραστή, θα φτάσει στα όρια του πεσιμισμού με το πρώτο κράτημα του smartphone ala france. Ναι, σωστά αντιληφθήκατε. Μοιάζει και είναι βαρύ. Τα απόλυτα νούμερα το τοποθετούν μεταξύ των δύο άμεσων ανταγωνιστών του όσον αφορά τις διαστάσεις. Το ερώτημα, που πλανάται στο μυαλό του γράφοντα, είναι σε άμεση συνάρτηση με την υπεραξία που αποκτούν τα 4 χιλιοστά μήκους που διαχωρίζουν τα Alcatel ΟΤ-990 και Ideos Χ5. 116x62,2x12,2 χιλιοστά είναι χαραγμένα στην ταυτότητα που κρέμεται στο λαιμό του γάλλου σταρ, μόνο που εδώ δεν ανοίγονται σαμπάνιες για να γιορτάσουν τα χαρίσματα του.

 

ΟΘΟΝΗ

Η ανάλυση των 320Χ480 pixels εν έτει 2011 είναι o ορισμός της φράσης porca miseria, την ίδια ακριβώς στιγμή που στο απέναντι ρετιρέ το Χ5 δύναται να απλωθεί μέχρι τα 800Χ480. Κι αυτή η μελανή απόχρωση στο γαλλικό καμβά δεν είναι η μοναδική. Τα 600 MHz του επεξεργαστή είναι η δεύτερη, θολή, ματιά της ολόφρεσκιας κατά τα άλλα υλοποίησης. Στην πραγματικότητα, το ψυχρά αποτυπωμένα νούμερο του χρονισμού της CPU, δεν είναι σε θέση να αποτυπώσει την άμεση και –χαρακτηριστικά– άνετη απόκριση του κινητού στις επιταγές του κατόχου του. Το ίδιο ακριβώς σχόλιο, έμελε να χαρακτηρίσει και την εμπειρία χρήσης της οθόνης αφής: ακριβής, αλάνθαστη, με ψήγματα αντιδράσεων που συναντώνται σε high end συσκευές.

 

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Η πολυμεσική χροιά του νεότερου γαλλικού κινητού, είναι αφύσικα… φυσική. Τηρουμένων των… low profile φωτογραφικών αναλογιών του, ο 5ΜΡ φακός του αποδίδει ένα ποιοτικό τελικό αποτέλεσμα, ενώ η υπόθεση «αναπαραγωγή πολυμέσων» κινείται σε επίπεδα άνω του μετρίου, τόσο οπτικά, όσο και ηχητικά.

Τα minimal σχεδιαστικά μονοπάτια του ΟΤ-990 αντικατοπτρίζονται με τον πλέον γλαφυρό τρόπο στο κεντρικό home button, ο σχεδιασμός του οποίου περιέργως μας άρεσε. Το ειδοποιό χαρακτηριστικό της συσκευής, όμως, που φρόντισε για την αναδιανομή της τράπουλας στο… πράσινο android τραπέζι των «έξυπνων τηλεφώνων», δεν είναι άλλο από την χαρακτηριστική του υπεροχή στις τηλεφωνικές του υποχρεώσεις. Μια κλήση, στο ασανσέρ –στούντιο μετρήσεων-  ήταν αρκούντως πειστική. Δεν κολλάει σε τίποτα.

 

Η εποχή των «συμβιβαστικών» λύσεων στη smartphone σκηνή έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Γαλλικό αστέρι την οδηγεί.

Alcate OT-990 €180 (περίπου)

www.alcatel.gr

ΤΕΧΝΙΚΑ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ Android 2.2

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ 600 MHz

ΟΘΟΝΗ Πολλαπλής αφής, 3,5", LCD, 320x480 pixels

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤA Quad-band, HSDPA 7.2 Mbps, Wi-Fi, Bluetooth 3.0, A-GPS, είσοδος ήχου 3,5 χιλ.

ΜΝΗΜΗ 512MB RAM, 200 MB (για τον χρήστη), microSD

ΚΑΜΕΡΑ 5MP, LED φλας, δεύτερη κάμερα για βιντεοκλήσεις

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ Δεν διατίθεται

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ / ΒΑΡΟΣ 116x62,2x12,2 χιλ. / Δε διατίθεται

+ Ποιότητα κατασκευής

+ Σχεδιασμός

+ Απροβλημάτιστη χρήση

 

- Οθόνη χαμηλής ανάλυσης

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment