16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    “Alexa, κλείδωσε το αυτοκίνητo!”. Η νέα connected app της BMW έχει Alexa, Apple Watch 2 και Android support

    H νέα connected app της BMW προσφέρει πλέον Alexa, Apple Watch Series 2 και Android support. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται φυσικά στην ενσωμάτωση της φωνητικής βοηθού της Amazon, καθώς μπορείτε μέσω φωνητικών εντολών στο Echo ή το Echo dot να κλειδώσετε τις πόρτες του οχήματός σας, να φορτώσετε ένα προγραμματισμένο ταξίδι ή να ελέγξετε τα επίπεδα της μπαταρίας και των καυσίμων (όλα αυτά φυσικά στις ΗΠΑ όπου η Connected app της εταιρείας είναι διαθέσιμη από τον περασμένο Μάρτιο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε).

    alexa

    Η BMW δεν είναι πάντως η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που συνεργάζεται με την ψηφιακή βοηθό Alexa, καθώς η Hyundai ήδη προσφέρει μία τέτοια υπηρεσία στο brand Genesis και η Ford θα φέρει παρόμοια υποστήριξη έως τα τέλη του έτους. Η τελευταία μάλιστα θα προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά, ξεκινώντας από το να… βάζετε μπροστά το αυτοκίνητο μέσω φωνητικών εντολών και συνεχίζοντας με την επικοινωνία με το έξυπνο σπίτι σας αλλά και τη χρήση του AppLink service για να μιλήσετε στη φωνητική βοηθό Alexa όσο βρίσκεστε στο αυτοκίνητο. Όλα τα παραπάνω θα υποστηρίζονται από τα μοντέλα Ford Electric, Fusion Energi και C-Max Energi, όπως τουλάχιστον σημειώνει το Reuters.

    bmw-connected-alexa

    Επιστρέφοντας στην BMW, με την τελευταία iOS version του app της μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Watch Series 2 για να ελέγξετε χρόνους οδήγησης με βάση τις τρέχουσες συνθήκες κίνησης ή να δείτε ένα χάρτη πλοήγησης στο ρολόι χωρίς να χρειάζεστε το smartphone σας. Όπως και με το Alexa, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Watch 2 για να κλειδώσετε τις πόρτες σας και να ελέγξετε παραμέτρους του αυτοκινήτου από την άνεση του καναπέ σας.

    bmw-connected-ios-android-5

    Τέλος, η BMW επιτέλους κυκλοφόρησε και την Android εφαρμογή της με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της iOS version. Περιλαμβάνονται οδηγίες για να βρείτε πού έχετε παρκάρει, ειδοποιήσεις για το ότι πρέπει να ξεκινήσετε για ένα ραντεβού με βάση την κίνηση και την ώρα άφιξης, καθώς και η δυνατότητα να ορίσετε σημεία ενδιαφέροντος. Νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν επίσης αναζητήσεις EV chargers καθώς και ένα smartphone battery-conserving mode.

    bmw-connected-ios-android

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles