21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Alexa: Στην αποστολή Artemis 1 της NASA η ψηφιακή βοηθός της Amazon

    Η μη επανδρωμένη αποστολή Artemis 1 της NASA αναμένεται να απογειωθεί εντός του 2022 με προορισμό τη Σελήνη. Όπως έγινε γνωστό, η μόνη “επιβάτης” θα είναι η γνωστή ψηφιακή βοηθός της Amazon, Alexa. Στόχος της προσπάθειας είναι η δοκιμή της κάψουλας Orion σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι. Η Alexa θα αποτελεί μέρος της Callisto, μιας συσκευή πολλαπλών εφαρμογών με οθόνη αφής, που στον πυρήνα της λειτουργεί μια ειδικά ρυθμισμένη εκδοχή της Alexa και το σύστημα τηλεσυνεδριάσεων της Cisco, WebEx.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση των Amazon:

    “Ο Star Trek υπολογιστής ήταν μέρος της αρχικής μας έμπνευσης για την Alexa, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι να βλέπουμε το όραμά μας για μία νοημοσύνη να ενεργοποιείται στο Orion. Είμαστε περήφανοι που εργαστήκαμε με την Lockheed Martin για να ωθήσουμε τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης και της τεχνολογίας φωνής και ελπίζουμε ο ρόλος της Alexa σε αυτήν την αποστολή να εμπνεύσει τους μελλοντικούς επιστήμονες, αστροναύτες και μηχανικούς που θα ορίσουν την επόμενη εποχή στην εξερεύνηση του διαστήματος”.

    Διαβάστε επίσης: Η Alexa της Amazon προκάλεσε 10χρονη να βάλει μέταλλο σε πρίζα! Παραλίγο να οδηγήσει σε ηλεκτροσόκ (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles