15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Όλα τα αεροσκάφη που έχουν εξαφανιστεί από το 1948 (Infographic)

    Όλος ο κόσμος ασχολείται με την πτήση 370 της Malaysia Airlines, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από την Kuala Lumpur προς το Πεκίνο με 239 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα να αγνοούνται μαζί με το Boeing 777-200. Κλείνει μία εβδομάδα που αρχές από 10 χώρες, συγγενείς και συνεργάτες των επιβατών και του πληρώματος, δεν έχουν ιδέα για το πού μπορεί να βρίσκεται το αεροσκάφος και οι επιβαίνοντες, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση της εξαφάνισης της πτήσης 370 ως θρίλερ. Ένα ενδιαφέρον infographic που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Bloomberg όμως, δείχνει πως μία «εξαφάνιση» αεροπλάνου, δεν είναι και τόσο σπάνιο φαινόμενο.

    lost_airplanes_1948

    Όπως βλέπετε στο infographic, 83 αεροσκάφη έχουν «χαθεί» από το 1948, αεροσκάφη που δεν βρέθηκαν ποτέ, ούτε συντρίμμια, ούτε οι επιβαίνοντες. Στην εικόνα, με κίτρινες τελείες, βλέπετε την τελευταία γνωστή θέση των αεροσκαφών αυτών, ενώ με τις κόκκινες κουκίδες, μπορείτε να διαβάστε για τις περιπτώσεις αεροσκαφών που εντοπίστηκαν, αρκετό χρονικό διάστημα μετά. Όπως την περίπτωση ενός Boeing 727 της Eastern Air Lines, που είχε συντριβεί στο όρος Illimani, στη Βολιβία το 1985 και ορειβάτες αποστολής το 2006, ανακάλυψαν τα συντρίμμια του, 11 χρόνια αργότερα.

    Τα στατιστικά στοιχεία του Bloomberg που χρησιμοποίησε σαν πηγή του το δίκτυο για την ασφάλεια στην αεροπορία, σημειώνουν δύο ενδιαφέροντα (κατά τη γνώμη μας) στοιχεία. Το πρώτο είναι πως ο μέσος όρος «εξαφανισμένων» αεροσκαφών κάθε χρόνο ανέρχεται στα 1,2. Και το δεύτερο πως 5 αεροσκάφη από το 1948 έχουν εξαφανιστεί στο θρυλικό Τρίγωνο των Βερμούδων.

    Πού βρίσκεται το Boeing 777 της πτήσης MH307;

    Ένα δεύτερο ενδιαφέρον infographic του Bloomberg και πάλι, που αφορά αποκλειστικά την  πτήση 370 της Malaysia Airlines δίνει μία πιο συνολική προοπτική στα πράγματα, μακριά από τις εικασίες και τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν διατυπωθεί μέχρι τώρα για την τύχη της πτήσης και των επιβαινόντων. Αφορά την ακτίνα γύρω από την Kuala Lumpur που θα μπορούσε να έχει πετάξει το Boeing 777, με το δεδομένο πως δεν του προέκυψε κάποια βλάβη και είχε αρκετά καύσιμα (που απ’ ότι λέγεται, είχε). Η ακτίνα των 2500 μιλίων αυτή, δίνει μία τεράστια περιοχή στην οποία θα μπορούσε να βρίσκεται το Boeing, αλλά και υποδηλώνει την δυσκολία των ερευνών. Από το Αφγανιστάν μέχρι τη Βόρεια Κορέα και από τον Ινδικό μέχρι τον Ειρηνικό και την Αυστραλία, οι δυνατές περιοχές που μπορεί να βρίσκεται το αεροσκάφος της Malaysia Airlines είναι εξαιρετικά πολλές.

    maximum_flight_radius_ma370

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles