23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Απίθανο: Δες τον Steve Ballmer ως Dr. Evil και τον Bill Gates ως Austin Powers

    Πόσα θα πληρώνατε για να δείτε τον απερχόμενο πια, CEO της Microsoft, Steve Ballmer, στον ρόλο του Dr. Evil και τον ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates, ως Austin Powers, να φοράει περούκα και να χορεύει με go go girls; Πολλά; Θα έπρεπε!

    gates_austin_power

    Το βίντεο αυτό υπάρχει ήδη από το 2009 στο Youtube, την παραγωγή έκανε ο James Etue κι εμείς, αφού σταματήσαμε να γελάμε βλέποντάς το, αποφασίσαμε να «σκάψουμε» λιγάκι στην τεχνολογική ειδησεογραφία της προ-προηγούμενης δεκαετίας και να ψάξουμε για τις ρίζες αυτού του απίθανου βίντεο. (Τι; Θέλετε να το δείτε; Όχι ακόμα!)

    Το βίντεο αυτό, λοιπόν, ξεκίνησε την «καριέρα» του στον κόσμο, στην ετήσια συνάντηση της Microsoft, τον Ιούλιο του 1999. Όταν ο Bill Gates ήταν ακόμα CEO και ο Ballmer Πρόεδρος της εταιρείας. Το συγκεκριμένο βιντεάκι όμως, δεν μεταδόθηκε μόνο στους 8000 υπαλλήλους της Microsoft που βρέθηκαν τότε στο γνωστό Moscone Center του San Fransisco. Ξαναπαίχτηκε. Ξαναπαίχτηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης Comdex τον Νοέμβριο του 1999 στο Las Vegas και ξανά-ματά-παίχτηκε κατά την διάρκεια κι άλλου keynote του Bill Gates, στη CES αυτή τη φορά, τον Φεβρουάριο του 2000, αλλά και στο keynote που έδωσε στο συνέδριο Networld + Interop πάλι στις ΗΠΑ, τον Μάιο του 2000.

    Μάλιστα, δεν ήταν το μόνο βιντεάκι που εμφανίστηκε σε αυτά τα keynotes του Gates. Το συνόδευαν αρκετά άλλα, με λαμπρούς πρωταγωνιστές, όπως τον Michael Dell της Dell, ή τον Jeff Bezos της Amazon, αλλά και τον κωμικό Leslie Nielsen (Τρελές Σφαίρες).

    Ναι, ήταν τότε που η Microsoft είχε ακόμα χιούμορ, παρά τα νομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνη την εποχή, εξ αιτίας μίας διαφωνίας της με την Αμερικανική Κυβέρνηση και τα keynotes του CEO της, σε εκθέσεις και συνέδρια, ήταν έξυπνα, καλοφτιαγμένα και εντελώς show.

    Αρκετά με τα λόγια λοιπόν. Δείτε το βιντεάκι που είδαμε σήμερα στο KernelMag και ήταν αφορμή να πάμε κάμποσα χρόνια πίσω.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles