19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Βρέχει μετεωρίτες… στη Ρωσία (video)


    Βρέχει… μετεωρίτες. Στην περιοχή Chelyabinsk της Ρωσίας, κοντά στα Ουράλια όρη, τα ξημερώματα οι κάτοικοι συγκλονίστηκαν από μία τεράστια μπάλα φωτιάς και μία ηχητική βόμβα. Αμέσως, οι συναγερμοί των αυτοκινήτων «τρελάθηκαν», πολλά τζάμια από κτίρια έσπασαν, σύμφωνα με το Associated Press, ενώ το πρακτορείο Interfax αναφέρει τραυματισμούς τουλάχιστον 150 ατόμων.

    Δεν πρόκειται για πολλούς μετεωρίτες, αλλά για έναν, ο οποίος διασπάστηκε στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και θραύσματά του έπεσαν σε μία αραιοκατοικημένη μεν, αλλά αρκετά μεγάλη σε έκταση περιοχή.

    Παράξενο; Όχι, είναι ένα φυσικό φαινόμενο κι ας νομίζουν πολλοί ότι θυμίζει την ταινία 2012. Το περιστατικό καταγράφηκε από αρκετούς κατοίκους και τα βίντεο που ανεβαίνουν στο YouTube, είναι εκπληκτικά.

    Οι κάτοικοι της περιοχής, όταν είδαν την λάμψη και μετά άκουσαν τις εκρήξεις, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν ήταν ότι πρόκειται για πύραυλο. Όχι άδικα. Δείτε πώς φάνηκε η λάμψη της έκρηξης από το δρόμο, από την λήψη αυτή μίας κάμερας ασφαλείας:

    Όχι πάντως, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Ένας μετεωρίτης μπήκε στην ατμόσφαιρα, πράγμα όχι ασυνήθιστο για την Ρωσία, αλλά μην ξεχνάτε, είμαστε στην εποχή των smartphones. Όλα καταγράφονται.

    Πηγή: NBC, Reuters

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles