18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Νέα πατέντα της Amazon “μαντεύει” τα προϊόντα που θέλετε και ξεκινάει την αποστολή τους πριν τα παραγγείλετε!

    Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που απέκτησε η Amazon το προηγούμενο Σάββατο, αφορά το λεγόμενο “anticipatory shipping” (προληπτική αποστολή) των προϊόντων της, έτσι ώστε η εταιρεία να ξεκινά τις διαδικασίες αποστολής αντικειμένων στους πελάτες της, πριν καν αυτοί τα αγοράσουν απλά… μαντεύοντας τις επιθυμίες τους.

    Amazon

    Πώς ακριβώς μπορεί να γίνει αυτό; Όχι, η Amazon δε διαβάζει το μυαλό σας, μπορεί, ωστόσο, να διαβάσει το ιστορικό του browser σας και να πάρει ιδέες από αυτό. Η προληπτική αποστολή των προϊόντων της βασίζεται σε προηγούμενες αναζητήσεις, αγορές, λίστες επιθυμιών και άλλες κινήσεις των καταναλωτών στο site της, με την εταιρεία να γνωρίζει ακόμη και πόση ώρα διατηρεί κάποιος τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από ένα προϊόν.

    Με αυτό τον τρόπο, η Amazon, στέλνοντας τα προϊόντα που “μαντεύει” ότι επιθυμεί ο χρήστης σε ένα κέντρο παράδοσης κοντά σε αυτόν, πιστεύει ότι μπορεί να περιορίσει το χρόνο αποστολής σημαντικά ( θεωρεί συν όλα τα άλλα ότι οι καθυστερήσεις αποθαρρύνουν συνολικά τους πελάτες από αγορά αντικειμένων online, οπότε και γι’ αυτό το λόγο προσπαθεί να τις περιορίσει).

    Και κάπως έτσι, η εταιρεία του Jeff Bezos, για δεύτερη φορά μετά τα… drones, μας απασχολεί με μία είδηση που φαντάζει “εξωπραγματική” ή “αμφιλεγόμενη”, μπορεί ωστόσο να δώσει αφορμές για σαρκαστικά video σαν… αυτό. Για να δούμε, λοιπόν, τι εμπνεύσεις θα έχουμε από την πατέντα του anticipatory shipping.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles