19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Amazon Go: Το 1ο “έξυπνο” σούπερ-μάρκετ χωρίς ταμείο, άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό!

    super-market

    Το πρώτο σούπερ μάρκετ στο κόσμο στο οποίο δεν υπάρχει κανένα ταμείο, άνοιξε πρόσφατα η Amazon στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο πελάτης που επισκέπτεται το Amazon Go – ένα “έξυπνο” μικρό σούπερ-μάρκετ με  έκταση 167 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο Σιάτλ των ΗΠΑ –   ψωνίζει από τα ράφια ό,τι θέλει και μετά βγαίνει από το κατάστημα σαν… κύριος, χωρίς να στηθεί σε κάποια ουρά. Οι κάμερες καταγράφουν κάθε κίνησή του όσο ψωνίζει και η χρέωσή του γίνεται αυτόματα στο ηλεκτρονικό «πορτοφόλι»και στην ηλεκτρονική πιστωτική κάρτα του κινητού τηλεφώνου του, την ώρα της εξόδου του από το κατάστημα.

    Μολονότι το κατάστημα είναι «πανέξυπνο», οι πελάτες δεν βλέπουν κάποια αισθητή διαφορά σε σχέση με τα συμβατικά καταστήματα, αν εξαιρέσει κανείς την ανυπαρξία ταμείων.

    Το πείραμα της Amazon, της μεγαλύτερης διεθνώς εταιρείας λιανικού εμπορίου, αναμένεται να έχει μελλοντικά σοβαρό αντίκτυπο στο λιανικό εμπόριο σε όλο τον κόσμο. Μετά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου, έρχεται η ώρα και τα φυσικά ψώνια να διευκολυνθούν μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας. Ασφαλώς δεν είναι ένα κατάστημα για όσους απεχθάνονται τον «Μεγάλο Αδελφό» και εκείνους που ανατριχιάζουν στην ιδέα ότι όχι ένα αόρατο μάτι, αλλά πολλά τέτοια μάτια τους παρακολουθούν συνεχώς. Οι «έξυπνες» κάμερες με υπολογιστική όραση και οι ηλεκτρονικοί αισθητήρες με τεχνητή νοημοσύνη καταγράφουν κάθε βήμα του πελάτη από τη στιγμή που μπαίνει στο κατάστημα ως τη στιγμή που βγαίνει. Σημειώνεται ότι για να γίνει η χρέωση κατά την έξοδο, ο πελάτης πρέπει, προτού αρχίσει τα ψώνια του, να έχει «κατεβάσει» στο κινητό τηλέφωνό του την ειδική εφαρμογή της Amazon Go.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles