21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    H Amazon κατοχύρωσε πατέντα για τη φωτογράφιση προϊόντων σε… λευκό φόντο

    Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε για περίπτωση κατοχύρωσης πατέντας που μας προκαλεί άφθονο γέλιο, αλλά το συγκεκριμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Amazon νομίζουμε ότι (τεχνολογικά) ξεπερνά κάθε προηγούμενο γελοιότητας.

    Amazon-patent

    Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου αποκτά ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ, που του δίνει το… μονοπώλιο όσον αφορά στη διαδικασία φωτογράφισης αντικειμένων σε καθαρό… λευκό φόντο! Πρόκειται για μία από τις πιο… συνήθεις τακτικές στα studio φωτογράφισης ανά τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια -με τη χρήση φωτιστικών με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτευχθεί το “τέλειο λευκό”- και, φυσικά, κανείς δεν περίμενε ότι κάποιος θα διεκδικούσε και θα αποκτούσε γι’ αυτήν… πατέντα.

    Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που εκδόθηκε από το Αμερικανικό Γραφείο Πατεντών και Εμπορικών Σημάτων, ονομάζεται Studio Arrangment και αφορά την πρόταση της Amazon όσον αφορά τη διάταξη των στοιχείων φωτισμού σε ένα στούντιο φωτογραφίας, η οποία συντελεί, όπως σημειώνει η εταιρεία, στην παραγωγή πιο ευχάριστων… αισθητικά εικόνων.

    Περιλαμβάνονται πολλές τεχνικές λεπτομέρειες που ίσως δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, ωστόσο η περιγραφή της επίτευξης του “τέλειου λευκού” φόντου ως ένα πατενταρισμένο στοιχείο σε μία φωτογράφηση είναι πραγματικά “απολαυστική”. Δεν ξέρουμε τι καινοτόμο εντόπισαν οι υπεύθυνοι του USPTO στην πρόταση της Amazon, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, μπορείτε να δείτε περισσότερα για την πατέντα που απέκτησε η αμερικανική εταιρεία τον προηγούμενο Μάρτιο εδώ.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles