19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Amazon Prime Air. Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιτυχημένη παράδοση εμπορικού πακέτου μέσω drones από την Amazon

    Η νέα υπηρεσία Amazon Prime Air, που αφορά παράδοση μέσω drones, έκανε πρεμιέρα στο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου, με την παράδοση ενός πακέτου που περιλάμβανε ένα TV streaming stick και μία… σακούλα ποπ κορν στον κήπο ενός πελάτη της εταιρείας.

    amazon-customer-drone-delivery

    Οι πρώτες εμπορικές δοκιμές δείχνουν πως η αυτόνομη εναέρια παράδοση μέσω drones θα μπορούσε να αποτελέσει μία “βιώσιμη” επιχείρηση νωρίτερα απ’ ό,τι πιστεύαμε, μόνο βέβαια για πελάτες που διαθέτουν σπίτια με μεγάλους κήπους και ζουν κοντά στο σημείο από το οποίο ξεκινούν οι παραδόσεις. Επιπρόσθετα, υποστηρίζονται αντικείμενα βάρους κάτω από 2,6 κιλά, ενώ τα drones πρέπει να πετούν μόνο με το φως της ημέρας και σε καλές καιρικές συνθήκες.

    Προς το παρόν, η υπηρεσία Amazon Prime Air είναι διαθέσιμη μόνο για δύο πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την αμερικανική εταιρεία να σημειώνει ότι θα την επεκτείνει σε δεκάδες μέσα στους ερχόμενους μήνες. Για τους πελάτες της πάντως η νέα υπηρεσία είναι διαθέσιμη χωρίς extra κόστος.

    Η Amazon σημειώνει ότι η πρώτη παράδοση, που πραγματοποιήθηκε μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, περιελάμβανε πλήρως αυτόνομη πτήση χωρίς ανθρώπινη εμπλοκή στη διαδικασία. Γι’ αυτό το σημαντικό milestone για την Amazon και τις παραδόσεις μέσω drones πραγματοποίησε μάλιστα το ακόλουθο tweet ο Jeff Bezos, ιδρυτής της εταιρείας.

    Δείτε το σχετικό video

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles