19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το αμερικανικό Πεντάγωνο σφυροκοπείται από μεγάλη κυβερνοεπίθεση και οι αρχές υποπτεύονται Ρώσους hackers!

    Όλοι γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι hackers ονειρεύονται πως μία μέρα θα θέσουν νοκ-άουτ τα συστήματα ασφαλείας των H.Π.Α και θα καταφέρουν να διεισδύσουν στο αμερικανικό Πεντάγωνο. Μόνο τυχαίο άλλωστε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι κάθε μέρα το αμερικανικό State Department καλείται να αποκρούσει χιλιάδες κυβερνοεπιθέσεις οι οποίες εκδηλώνονται από διαφορετικά μέρη του κόσμου!

    Young male thief stealing data from computer

    Ενδεικτικό των παραπάνω είναι ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές των Η.Π.Α στις 25 Ιουλίου, μία ομάδα από hackers κατόρθωσε να ολοκληρώσει με επιτυχία μία επίθεση στο Πεντάγωνο, αποκτώντας πρόσβαση στα e-mails και στα προσωπικά δεδομένα 4.000 και πλέον αμερικανικών αξιωματούχων. Όταν οι αμερικανικές αρχές αντιλήφθησαν τι είχε συμβεί αναγκάστηκαν να θέσουν εκτός λειτουργίας τους mail servers του Πενταγώνου, με στόχο να τους θωρακίσουν καλύτερα (όπως έγινε γνωστό τα mail θα λειτουργούν κανονικά από την επόμενη εβδομάδα). Αν και δεν δόθηκαν αρκετές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, πηγές αναφέρουν ότι οι hackers χρησιμοποίησαν ένα είδος αυτοματοποιημένου λογισμικού που τους βοήθησε στην υποκλοπή των δεδομένων. Μέχρι στιγμές οι αμερικανικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση δεν μπορούν να αποδώσουν ευθύνες, ωστόσο ενδέχεται να προήλθε από Ρώσους hackers, οι οποίοι μάλιστα δεν αποκλείεται να δουλεύουν για λογαριασμό της ρωσικής κυβέρνησης. Φυσικά όλα αυτά είναι εικασίες και μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ από που πραγματικά προήλθε η συγκεκριμένη επίθεση, ωστόσο οι υπεύθυνοι των συστημάτων ασφαλείας των Η.Π.Α θα πρέπει να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστοι hackers σμπαραλιάζουν την άμυνα του Πενταγώνου.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles