20.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Άμεσος εντοπισμός Android συσκευών με το Find My Device της Google

    Η Google επιτέλους κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο Find My Device network, μια τεχνολογία που εκμεταλλεύεται ένα δίκτυο με περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο συσκευές Android για να βοηθήσει τους ανθρώπους να εντοπίζουν χαμένα gadgets, κατά τα πρότυπα της Apple. Είναι ήδη διαθέσιμο για τους χρήστες Android στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ η παγκόσμια κυκλοφορία έρχεται σύντομα.

    Μετά την εγκατάσταση, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να εντοπίσουν συμβατά τηλέφωνα και tablets Android. Το εργαλείο θα τα κάνει να “κουδουνίσουν” κατόπιν εντολής σας και η τοποθεσία τους θα εμφανιστεί σε ένα χάρτη. Αυτά τα δεδομένα του χάρτη λειτουργούν ακόμα κι αν οι συσκευές είναι εκτός σύνδεσης. Τα smartphones Pixel 8 και Pixel 8 Pro θα εμφανίζονται στον χάρτη ακόμα και αν είναι απενεργοποιημένα ή αν η μπαταρία τους είναι εντελώς εξαντλημένη. Αυτό ακούγεται αρκετά βολικό!

    Η τεχνολογία δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για καθημερινά αντικείμενα, αλλά αυτό θα γίνει σύντομα. Τα Bluetooth tracker tags από τις εταιρείες Chipolo και Pebblebee θα ενσωματωθούν στην εφαρμογή Find My Device τον Μάιο. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να εντοπίζουν σχεδόν οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των κλειδιών αυτοκινήτου ή των πορτοφολιών.

    Η νέα τεχνολογία εντοπισμού Find My Device λειτουργεί σε συσκευές που τρέχουν Android 9 και νεότερες εκδόσεις. Αυτό το λειτουργικό σύστημα κυκλοφόρησε το 2018, οπότε σημαίνει ότι πολλοί θα έχουν πρόσβαση σε αυτήν την υπηρεσία. Όσον αφορά τα συμβατά προϊόντα πέρα ​​από τις συσκευές Android και τα Bluetooth tags, η εταιρεία αναφέρει ότι μελλοντικές ενημερώσεις λογισμικού θα επιτρέψουν την ενσωμάτωση μιας πλήρους σειράς ακουστικών από τη JBL και τη Sony.

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles