21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Amnesty the game: Έλληνες developers φτιάχνουν παιχνίδι για την κατάργηση της θανατικής ποινής

    Καλώς όρισες στο Amnesty The Game. Χρησιμοποιώντας την ευφυΐα, την όρεξη και το πάθος σου έχεις την ευκαιρία να σώσεις έξι φυλακισμένους που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο, να βοηθήσεις να εξαπλωθεί το μήνυμα για τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα και να υποστηρίξεις τη Διεθνή Αμνηστία στον αγώνα της εναντίον της θανατικής ποινής.

    Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα καλωσορίσματος στη σελίδα του web based game Amnesty.

    Μία  ομάδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας κάθισε και έφτιαξε το εκπληκτικό παιχνίδι Amnesty – The game, αφιλοκερδώς, σε συνεργασία με το παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα, με σκοπό να προωθήσει μία από τις καμπάνιες της οργάνωσης εναντίον της θανατικής ποινής.

    Το παιχνίδι εστιάζει σε έξι χώρες: Κίνα, Ιράν, Σαουδική Αραβία, Λευκορωσία, Μογγολία και ΗΠΑ, όπου ο κάθε παίκτης θα χρησιμοποιήσει τους πόρους που θα κερδίσει για να καταφέρει την απελευθέρωση των 6 κρατουμένων. Σε κάθε μία από τις 6 χώρες που εκτυλίσσεται το παιχνίδι, καταγράφεται και το ιστορικό για την εδραίωση της θανατικής ποινής, αλλά και τις προσπάθειες κατάργησής της.

    Τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας προσέφεραν την εργασία τους για τη δημιουργία του παιχνιδιού αφιλοκερδώς και μέχρι στιγμής, το παιχνίδι έχει 300 χρήστες καθημερινά.

    «Πρόκειται για ένα παιχνίδι στρατηγικής, που εντάσσεται στην κατηγορία των serious games και έχει ως στόχο να ενημερώσει το κοινό για τη θανατική ποινή, τις καμπάνιες της Διεθνούς Αμνηστίας και την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες όλου του κόσμου για το θέμα αυτό», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της προσπάθειας, σχεδιαστής και παραγωγός, Θανάσης Τριανταφύλλου, μέλος του Συλλόγου. Ποιοι είναι οι υπόλοιποι της ομάδας που έφτιαξε το Amnesty the Game; Θα μπορέσετε να τους δείτε όλους εδώ.

    Μπείτε στο παιχνίδι και ενημερωθείτε για τους λόγους και τους τρόπους με τους οποίους αποφασίζεται η θανάτωση ανθρώπων που θεωρούνται εγκληματίες. Θα εκπλαγείτε πόσο λίγο αξίζει η ζωή των ανθρώπων σε κάποιες χώρες. Η γνώση και μόνο που θα πάρετε από αυτό το παιχνίδι, πέρα από την διασκέδαση, το κάνει να αξίζει.

    Μπράβο στην ομάδα δημιουργών.

    Πηγές: imerisia.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, amnestygame.com

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles