15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Έρευνα αποκαλύπτει ότι η υπερβολική ενασχόληση με τα social media προκαλεί… κατάθλιψη!

    Πόσες ώρες την ημέρα συνηθίζετε να ξοδεύετε στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter και στα υπόλοιπα social media sites; Οι περισσότεροι στη προαναφερθείσα ερώτηση σίγουρα θα απαντήσετε “αρκετή“, καθώς δεν χωράει αμφιβολία ότι τα social media έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Ωστόσο, σύμφωνα με μία επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό “Cyberpsychology, Behavior and Social Networking” και η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της καναδικής υπηρεσίας υγείας και καταπολέμησης των ναρκωτικών ουσιών, η υπερβολική ενασχόληση με τα social media μπορεί τελικά και να… βλάπτει!

    Social Media

    Συγκεκριμένα, τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από 750 έφηβους μαθητές έδειξαν ότι υπάρχει μία σύνδεση ανάμεσα στην υπερβολική χρήση των social media και στις πιο γνωστές ψυχολογικές διαταραχές όπως για παράδειγμα είναι το άγχος, η κατάθλιψη και οι τάσεις αυτοκτονίας. Ειδικότερα, όπως απέδειξε η συγκεκριμένη έρευνα μία σειρά από ψυχολογικές διαταραχές παρουσιάζονταν περισσότερο οξυμένες στα άτομα που χρησιμοποιούσαν τα social media παραπάνω από το μέσο όρο. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας αν και παρουσιάζουν επιστημονικό ενδιαφέρον, ωστόσο η υπερβολική ενασχόληση με τα social media μπορεί να αποδειχθεί και ένα όπλο στα χέρια των υπηρεσιών υγείας, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να καταπολεμήσουν τις ψυχολογικές διαταραχές στον εφηβικό πληθυσμό. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τα social media οι αρχές μπορούν να προσελκύσουν καλύτερα και να έρθουν πιο κοντά με τα νεαρά άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα ψυχολογικής φύσεως. Πάντως, είτε ανήκετε στο ηλικιακό group των teenagers (είτε είστε μεγαλύτεροι), καλό θα ήταν να μην το παρακάνετε με τα social media, καθώς τα πάντα στη ζωή κινούνται καλύτερα όταν υπάρχει μέτρο

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles