20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ανακαλύφθηκε το παλαιότερο… emoji στον κόσμο!

    Αν νομίζατε ότι τα Emoji ήρθαν με τους υπολογιστές και τα smartphones, κάνετε λάθος. Μάλλον τα γνωρίζουμε περισσότερα χρόνια απ’ ό,τι πιστεύαμε, όμως το παλαιότερο ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Ερευνητές από τα Εθνικά Αρχεία στο Trencin της Σλοβακίας ισχυρίζονται ότι βρήκαν το παλαιότερο πρωτότυπο emoji του κόσμου, το οποίο έχει φτιαχτεί από ένα δικηγόρο που ονομάζεται Jan Ladislaides – ένα 382 ετών smiley face.

    emoji

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, ήταν σχεδιασμένο σε ένα νομικό έγγραφο που χρονολογείται από το 1635, καθώς ο Ladislaides είχε υπογράψει μία συμφωνία σχεδιάζοντας ένα μικρό κύκλο με δύο τελείες και μια γραμμή – μια εικόνα που αναγνωρίζεται σήμερα ως το smiley face.

    Το προηγούμενο παλαιότερο smiley face είναι κοινώς παραδεκτό ότι προέρχεται από το ποίημα “To Fortune” από τον Robert Herrick, στην Αγγλία το 1648. Αυτή η νέα ανακάλυψη το κερδίζει κατά 13 χρόνια.

    Να υπενθυμίσουμε. πρώτη σειρά των ψηφιακών emojis δημιουργήθηκε από τους Ιάπωνες μηχανικούς το 1999 και η λέξη «Emoji» προστέθηκε στο αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης το 2013.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles