22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ανακυκλωμένα smartphones θα χρησιμοποιηθούν για τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

    Όλα τα μετάλλια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων του Τόκιο του 2020 θα έχουν κατασκευαστεί από απορρίμματα αποτελούμενα από smartphones και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Οι συσκευές θα υποστούν κατάλληλη επεξεργασία προκειμένου να προκύψει από αυτές δυο τόνοι χρυσού, ασήμι και αργύρου, ποσότητες οι οποίες είναι απαραίτητες για τα 5.000 μετάλλια.

    Η Ιαπωνική κυβέρνηση και οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ζήτησαν από όλη τη χώρα να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία αυτή, παραχωρώντας παλιές και μη χρησιμοποιούμενες συσκευές. Μάλιστα, η Ολυμπιακή Επιτροπή προσπαθεί να βρει οκτώ τόνους μετάλλου συνολικά, το οποίο θα ζυγίζει μόλις δυο τόννους μετά από επεξεργασία. Σκοπός του project είναι μεταξύ άλλων να προωθήσει την ανακύκλωση και τις πιο «πράσινες» πρακτικές που θα προστατέψουν το περιβάλλον. Από τον ερχόμενο Απρίλιο, κάδοι θα έχουν τοποθετηθεί σε όλη την Ιαπωνία για την συλλογή των απορριμάτων αυτών που θα προορίζονται για ανακύκλωση.

    olympic-gold-rio-2016

    Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε θετική απήχηση στους περισσότερους αθλητές, ένας εκ των οποίων που είναι δυο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, ο Ashton Eaton τόνισε: «Ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, είναι ένα από τα πιο περιζήτητα αντικείμενα. Οι άνθρωποι ξοδεύουν δεκαετίες στη προσπάθειά τους να κατακτήσουν ένα από αυτά. Οι ιστορίες ζωής των τόσων πολλών καθορίζονται από την καταδίωξη αυτού του μεταλλίου και αυτές οι ιστορίες είναι που μας ενώνουν. Τώρα, όχι μόνο οι αθλητές αποτελούν έμπνευση ο καθένας με την ιστορία του, αλλά το κάθε μετάλλιο θα έχει τη δική του. Και το καλύτερο είναι ότι ο κάθε πολίτης έχει την ευκαιρία να συνεισφέρει σε αυτή την ιστορία, να ευαισθητοποιηθεί για ένα βιώσιμο μέλλον κάνοντας μια μοναδική συνεισφορά. Και το ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι μπορούν να γίνουν με αυτόν τον τρόπο μέλη του «Ολυμπιακού ταξιδιού».

    Όπως σχολιάζει το BBC, η καμπάνια αυτή είναι μια «έξυπνη» τακτική των Ιαπωνικών Αρχών και της Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς η χώρα παρουσιάζει έλλειψη ορυκτών πόρων, ενώ παράλληλα προωθεί την ιδέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles