20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ανακοινώθηκε το watchOS 3, η νέα έκδοση του λειτουργικού του Apple Watch

    Στο keynote της πρώτης μέρας του WWDC 2016 στο San Francisco, η Apple ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού του Apple Watch, watchOS 3.

    watchOS 3

    Η βασική αλλαγή αφορά την ταχύτερη απόδοση των εφαρμογών χάρη σε κάτι που αποκαλείται Instant Launch και προσφέρει, σύμφωνα με την Apple, έως και επτά (!) φορές γρηγορότερο λανσάρισμα των apps.

    Η αμερικανική εταιρεία έχει κάνει επίσης αλλαγές στο user interface του λειτουργικού, συμπεριλαμβάνοντας το νέο Control Center το οποίο είναι διαθέσιμο με μία κίνηση κάνοντας swipe up από το κάτω μέρος της οθόνης, με στόχο την πιο εύκολη πρόσβαση σε εφαρμογές και πληροφορίες. Να σημειώσουμε ότι το πλαινό πλήκτρο πλέον ανοίγει το dock των προηγούμενων και τρέχοντων apps, αντί για το contacts menu.

    Επιπλέον, η Apple προσθέτει νέα watch faces στο OS, όπως ένα χαρακτηριστικό με τη…. Minnie Mouse, ενώ ανασχεδιασμένες είναι και οι εφαρμογές Reminders & Find Friends. Το “παρών” δίνει και το νέο Scribble feature που σας επιτρέπει να γράφετε χαρακτήρες με τα δάκτυλά σας συντάσσοντας ένα μήνυμα στο Apple Watch (μία παρόμοια λειτουργία υπάρχει και στο Android Wear).

    Mία ακόμη νέα λειτουργία αφορά τη δυνατότητα κλήσης του αριθμού έκτακτης ανάγκης οπουδήποτε στον κόσμο με παρατεταμένο πάτημα του button του Apple Watch.

    Τέλος, η Apple ανακοίνωσε μία νέα fitness app που συμπεριλαμβάνεται στο watch OS 3 και επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν με άλλους και να βλέπουν τη διαστηριότητα και την πρόοδό τους, αλλά και να στέλνουν μηνύματα αλλά και πληροφορίες για τον καρδιακό τους ρυθμό σε άλλους. Το “παρών” δίνει επίσης και μία νέα health app που ονομάζεται Breathe και σας προτείνει τεχνικές αναπνοής.

    Η developer version του watchOS 3 θα είναι διαθέσιμη από σήμερα, ενώ η τελική έκδοση θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles