21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ανακοινώθηκαν στο MWC 2023 τα Nokia C22, C32 και G22

    Τρεις νέες συσκευές Nokia παρουσίασε η HMD Global στο MWC 2023 στη Βαρκελώνη, οι οποίες μπορεί να μη διαθέτουν 5G, όμως εμφανίζουν αρκετό ενδιαφέρον. Πρόκειται για τα budget-friendly Nokia C22, Nokia C32 και Nokia G22, τα οποία, ακολουθώντας την τάση της εποχής, δίνουν έμφαση στη βιωσιμότητα και στη διαδικασία επιδιόρθωσης.

    Η πρώτη συσκευή της σειράς, το Nokia C22, έρχεται με Android 13 και ένα Unisoc 9863A1 CPU. Διαθέτει μνήμη RAM 2 GB ή 3 GB, αποθηκευτικό χώρο 64 GB και δυνατότητα επέκτασης μέσω της υποδοχής microSD. Στο πίσω μέρος του κινητού υπάρχει μια κύρια κάμερα 13MP και ένας αισθητήρας macro 2MP, ενώ στο μπροστινό μέρος η selfie κάμερα 8MP επιτρέπει το ξεκλείδωμα προσώπου ακόμα και με μάσκα. Βασικό χαρακτηριστικό της συσκευής είναι ότι είναι οικονομική και κατασκευασμένη για να αντέξει στο χρόνο. Το Nokia C22 διατίθεται σε 2 χρώματα: Midnight Black και Sand. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μπαταρία διαρκεί για 3 ημέρες με μια μόνο φόρτιση και η τιμή πώλησης είναι τα 109€ περίπου.

    Η δεύτερη προσθήκη, το Nokia C32, αποτελεί μια συσκευή που μοιράζεται παρόμοια specs με το φθηνότερο C22. Ωστόσο, διαφοροποιείται από το γεγονός ότι διαθέτει λίγο μεγαλύτερη RAM και storage (4GB και 128GB), τρέχει Android 13 και η κύρια κάμερα των 13MP του Nokia C22 αντικαθίσταται με μια των 50MP με Night Mode, Portrait Mode και Auto HDR. Τρία είναι τα χρώματα της εν λόγω συσκευής: Charcoal, Beach Pink και Autumn Green.

    Τρίτο στη σειρά έρχεται το Nokia G22 σε 2 χρώματα, τα Meteor Grey και Lagoon Blue. Το περίβλημα της συσκευής είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα υλικά, τρέχει Android 12, έρχεται με έναν επεξεργαστή Unisoc T606 και 128 GB εσωτερική μνήμη αποθήκευσης. Μπροστά ξεχωρίζει μια οθόνη HD 6,5 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz. Υπάρχει κάμερα 50MP, κάμερα βάθους 2MP και αισθητήρας macro 2MP. Παράλληλα, το G22 υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 20 W (μπαταρία 5.050mAh).

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία συνεργάστηκε με το iFixit, προκειμένου να προσφέρει επίσημους οδηγούς επισκευής και ανταλλακτικά για να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιλύσουν ζητήματα όπως η σπασμένη οθόνη, η μπαταρία ή την χαλασμένη θύρα φόρτισης στο G22 χωρίς την εξωτερική βοήθεια ειδικού. Η τιμή του κινητού ξεκινά από τα 179 ευρώ.

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles