21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Ανακοινώθηκε το PS4!

    Sony ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ στο πλαίσιο του φετινού PlayStation Meeting το νέο της PlayStation! Το PS4 δεν θα είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, ακόμα μια συσκευή που θα αντιμετωπίζει το σαλόνι ως το κέντρο ψυχαγωγίας σε ένα σπίτι. Αντίθετα, το PS4 θα θεωρεί ως τέτοιο τον ίδιο τον παίκτη –απόδειξη αυτού και η προσπάθεια ανάδειξης(με τη βοήθεια του PS4) των χαρακτηριστικών του PS Vita αλλά και η διασύνδεση με κινητά τηλέφωνα, στοιχεία για τα οποία θα μάθουμε περισσότερα μέσα στη χρονιά!

    Η ανάπτυξη του PS4 ξεκίνησε μια πενταετία πριν και η αλήθεια είναι πως ως προς τα τεχνικά του χαρακτηριστικά δεν μάθαμε πολλά. Βασικά ούτε την κονσόλα δεν είδαμε! Η Sony περιορίστηκε να αποκαλύψει πως το PS4 θα έχει 8GB RAM και 1,84 teraFLOPS ισχύος. Αυτό που μας παρουσιάστηκε ήταν το χειριστήριο της κονσόλας, το νέοDualShock 4 το οποίο έχει επανασχεδιασμένους μοχλούς και σκανδάλες ενώ ξεχωρίζει το touchpad στο κέντρο του. Ενδιαφέρον προκαλεί και η δυνατότητα του PS4 για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας (μέσω της απαίτησης για λιγότερη RAM), κάτι που ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού.

    Σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια, κάποια εξ’ αυτών θα είναι playable ακόμα και ενόσω κατεβαίνουν στην κονσόλα από το PlayStation Network, την ώρα που η Sony έχει δώσει βάρος στα social χαρακτηριστικά: ο τρόπος με τον οποίο ο παίκτης θα διαχειρίζεται και θα αλληλεπιδρά με τους φίλους του θα θυμίζει κοινωνικό δίκτυο (πιθανολογούμε κάτι ανάμεσα σε Google Plus και Facebook), θα υποστηρίζονται δωρεές αντικειμένων ενώ με το κουμπί Share του DualShock 4 θα μπορεί να ανεβαίνει και gameplay online.

    Όπως μάλιστα πρόσθεσε ο πρόεδρος του Gaikai που βρέθηκε επί σκηνής, στόχος της Sony είναι κάποια στιγμή όλα τα παιχνίδια του PS4 να διατίθενται και μέσω PS Store. Στα σκαριά είναι και το PlayStation Cloud, μια cloud υπηρεσία μέσα από την οποία γίνεται προσπάθεια να προσφερθούν όλοι οι τίτλοι των πρώτων τριών PlayStation! Ενδιαφέρουσα είναι η λειτουργία Remote Play χάρη στην οποία το PS4 θα «streamάρει»στο PS Vita και έτσι κάποιος θα μπορεί να παίζει το αγαπημένο του παιχνίδι στο PS4 στο φορητό σύστημα της Sony –αν π.χ. η τηλεόραση είναι… κατειλημμένη.

    Στο διά ταύτα: πότε όλα αυτά με το καλό; Πάμε για την εορταστική περίοδο του 2013, κάτι που σημαίνει ότι τα επόμενα Χριστούγεννα, το PS4 θα είναι ήδη μαζί μας! Σε τι τιμή; Για την ώρα αυτό παίζεται, αλλά ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας. E3gamescom, όλο και κάτι δεν πρέπει να ανακοινώσει η Sony σε αυτές…;

     

    Πηγή με γκαλερί και βίντεο: gameslife

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles