13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ανακοινώθηκε επίσημα η Samsung Galaxy NX camera. Και mirrorless και LTE και Android…

    Είχαμε μάθει σχεδόν τα πάντα γι’ αυτήν από τις 13 Ιουνίου. Τώρα όμως έχουμε την επίσημη ανακοίνωση της στο Samsung Premiere event στο Λονδίνο. Η Samsung Galaxy NX camera, η πρώτη mirrorless ψηφιακή φωτογραφική με Android, είναι γεγονός!

    Samsung Galaxy NX camera

    Ως πρώτο δεδομένο θα μπορούσαμε να γράψουμε ότι η “οικογένεια” της Galaxy Camera αποκτά το πιο “σοβαρό” της μέλος, μία mirrorless πρόταση με εναλλάξιμο φακό και φυσικά το λειτουργικό Android που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των Galaxy προϊόντων των Κορεατών. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, είναι ακόμη περισσότερα, καθώς δε μιλάμε απλά για ένα gadget με Android όπως ήταν το προηγούμενο μοντέλο των Κορεατών, αλλά για μία πρόταση που διαθέτει και μία δεύτερη “οικογένεια”, πιο φωτογραφική… Θα μπορούσαμε να πούμε, μάλιστα ότι σ’ αυτή τη δεύτερη “οικογένεια”, στο χώρο της φωτογραφίας και της σειράς NX, εντάσσεται με το μεγαλύτερο μέρος της “οντότητάς” της.

    Η Galaxy NX camera ενσωματώνει το Android και τη Jelly Bean έκδοση του mobile OS της Google (4.2) με όλες τις οικείες δυνατότητες και το interface που έχεις συνηθίσει σ’ αυτό, αλλά κατά τα άλλα, όσον αφορά τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, είναι μία κανονική mirrorless πρόταση με τα specs που αναμένεις από αυτή. Διαθέτει αισθητήρα APS-C 20.3MPixels, ISO έως 25.600 σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού, ενώ τραβάει video ανάλυσης 1080p στα 24 ή τα 50 frames το δευτερόλεπτο και φωτογραφίες με έως 8.6 frames το δευτερόλεπτο, έχοντας ως μέγιστη ταχύτητα κλείστρου 1/6000 του δευτερολέπτου και διαθέτει Advanced Hybrid Auto Focus (AF) System.

    Ενσωματώνει οθόνη αφής HD 4,8 ιντσών, τετραπύρηνο επεξεργαστή στο 1.6GHz, 2GB μνήμη RAM, 16GB εσωτερικής μνήμης με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD, καθώς και μπαταρία 4.360mAh.

    Η Samsung Galaxy NX camera υποστηρίζει επίσης Wi-Fi και LTE, αποτελώντας μία πρόταση που σας επιτρέπει να μοιράζεστε, στο λεπτό όπου κι αν είστε, φωτογραφίες και videos σε φίλους, συνεργάτες ή social media sites. Επιπλέον, επιθυμώντας να διευκολύνει τους μη επαγγελματίες φωτογράφους, διαθέτει χαρακτηριστικά όπως τα 30 smart modes για πιο εύκολη (και επιτυχημένη) λήψη φωτογραφιών από ποτέ.

    Παρόλο που η Samsung δεν ανακοίνωσε έως τώρα στοιχεία για τη διαθεσιμότητα της καινοτόμας πρότασής της ή την τιμή της, οι υπολογισμοί -με βάση τα specs αλλά και τη σειρά NX έως τώρα- τη θέλουν να πλησιάζει τουλάχιστον στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα 1.000 δολάρια (μαζί με kit με φακό). Αξίζει να σημειώσουμε φυσικά ότι θα είναι συμβατή με όλους τους εναλλάξιμους φακούς της κορεατικής εταιρείας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles