15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ανανεωμένο info για τα νέα Dimensity chipsets της MediaTek!

    Στις 20 Ιανουαρίου η MediaTek έχει προγραμματίσει ένα μεγάλο launch event για να παρουσιάσει τα νέα chipsets που θα πρωταγωνιστήσουν σε πολλά smartphones το 2021. Εδώ και καιρό γνωρίζαμε ότι η MediaTek θα ανακοινώσει το MT6893 (Dimensity 1200), ωστόσο νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι δεν θα είναι το μόνο που θα συγκεντρώσει πάνω του τους προβολείς, καθώς σύμφωνα με τον έγκριτο leakster Digital Station, θα υπάρξει και μια πιο «μικρή» έκδοση, η οποία θα φέρει την ονομασία Dimensity 1100 και θα διαθέτει το ίδιο ακριβώς hardware (τεχνολογία κατασκευής και των δύο στα 6nm), με μικρότερες όμως ταχύτητες ρολογιού.

    To 1100 SoC Θα διαθέτει 4 πυρήνες Cortex-A78 (4×2.6GHz), αλλά και 4 πυρήνες Cortex A-55 με συχνότητα ρολογιού στα 2GHz. Η GPU αν και παραμένει άγνωστη, εικάζεται ότι θα είναι μία Mali-G77, ενώ και τα δύο chipsets θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν display με refresh στα 144Hz σε ανάλυση 1080p+. Παράλληλα, οι δύο εκδόσεις του Dimensity chipset θα υποστηρίζουν κάμερες με ανάλυση μέχρι τα 1080MP, όπως επίσης LPDDR4x RAM και UFS 3.1 storage. Αν και δεν γνωρίζουμε τις επιδόσεις της νέας σειράς της MediaTek, ωστόσο στα πρώτα ανεπίσημα benchmarks το Dimensity 1200 κατάφερε να «πιάσει» το Snapdragon 865. Φυσικά για τις επίσημες λεπτομέρειες θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Τέταρτη 20/1, όπου και η MediaTek θα μας αποκαλύψει τα σχέδια της για το μέλλον…  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles