15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Ανάπτυξη φαρμάκων με «όπλο» την τεχνητή νοημοσύνη σχεδιάζει η μητρική της Google

    H μητρική της Google, η Alphabet, πραγματοποιεί ένα νέο βήμα στην ανάπτυξη φαρμάκων με βασικό «όπλο» την τεχνητή νοημοσύνη. Αναλυτικά, η Alphabet δημιούργησε την Isomorphic Labs, που θα συνεργαστεί με φαρμακευτικές και βιοτεχνολογικές εταιρείες, προσλαμβάνοντας προσωπικό πολλών ειδικοτήτων. Πρόκειται να αναπτύξει τεχνητή νοημοσύνη πέρα από το σύστημα AlphaFold 2 (το οποίο έχει καταστεί ευρέως διαθέσιμο σε άλλους επιστήμονες και δεν έχει κρατηθεί ως εμπορικό μυστικό) για να προβλέψει την εξέλιξη πολύπλοκων φαινομένων. Μέχρι στιγμής δεν είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες για τις μελλοντικές δραστηριότητές της.

    Στόχος οι θεραπείες για θανατηφόρες ασθένειες

    Επικεφαλής θα είναι ο Ντέμης Χασάμπης. Ο ίδιος είναι επίσης ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εδρεύουσας στο Λονδίνο εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Deep Mind, θυγατρικής πλέον της Google και πρωτοπόρου στην τεχνητή νοημοσύνη παγκοσμίως.

    Η Isomorphic Labs θα βασιστεί στις έως τώρα πρωτοποριακές διεθνώς έρευνες της Deep Mind, εστιάζοντας στο πεδίο της φαρμακευτικής. Στόχος είναι, όπως δήλωσε ο Χασάμπης, «να επιταχυνθεί η ανακάλυψη νέων φαρμάκων και τελικά να βρεθούν θεραπείες για μερικές από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες της ανθρωπότητας».

    Διαβάστε επίσης: Tips και Εργαλεία ασφαλούς πλοήγησης των παιδιών μας από την Google Ελλάδας (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles