24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ανάπτυξη μετά τις απολύσεις! 2 δισεκατομμύρια users στο Facebook

    Παρά το γεγονός ότι η ιστορία του Facebook ξεκίνησε πριν από περίπου 20 χρόνια, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζει να αναπτύσσεται. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Meta. Το Facebook έσπασε το “φράγμα” των 2 δισεκατομμυρίων χρηστών ημερησίως, καθώς τους τελευταίους μήνες κατάφερε να προσθέσει 16 εκατ. users.

    To Facebook βέβαια δεν είναι η πρώτη πλατφόρμα της Meta που έφτασε τα 2 δισ. χρηστών, αφού πρόσφατα και το WhatsApp άγγιξε το εν λόγω “μαξιλάρι”. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η μεγαλύτερη πηγή διαφημιστικών εσόδων της εταιρείας συνεχίζει να μεγαλώνει παρά το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον και παρά τις περικοπές που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες. Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο CEO Mark Zuckerberg αναφέρθηκε στην αλλαγή προσανατολισμού της Meta, που είχε αποτέλεσμα να χαθούν 11.000 θέσεις εργασίας. Τα οικονομικά αποτελέσματα του προηγούμενου έτους είχαν θορυβήσει τους επενδυτές, οι οποίοι έβλεπαν τον επικεφαλής της εταιρείας να επενδύει τεράστια χρηματικά ποσά στο metaverse, εκφράζοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή του για στροφή σε projects που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη, όπως και οι περισσότεροι τεχνολογικοί κολοσσοί αυτή την περίοδο. Τα νούμερα όμως του τελευταίου τετραμήνου είναι ενθαρρυντικά, παρά τις απώλειες από το Reality Labs.

    Διαβάστε επίσης:

    Λύθηκε το μυστήριο! Τι εννοούσε ο Elon Musk στο αινιγματικό tweet με το γράμμα «Ω» (digitallife.gr)

     

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles