20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ανασκόπηση IFA 2017: Ποιες ήταν οι τάσεις στη μεγάλη έκθεση του Βερολίνου

    Όπως θα γνωρίζετε, το Digital Life βρέθηκε στο Βερολίνο τις προηγούμενες ημέρες, στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης ηλεκτρονικών συσκευών, IFA 2017. Η ανταπόκριση αφορούσε τα πάντα, από mobile συσκευές/smartphones, προϊόντα ήχου και drones μέχρι smarthome μοντέλα, τηλεοράσεις και έξυπνες συσκευές για το σπίτι του μέλλοντος. Όλα τα σχετικά άρθρα μπορείτε να βρείτε ακολουθώντας το tag IFA 2017.

    Δείτε το “γύρο” της IFA 2017 με μια GoPro Hero 5 Session, προσφορά της Drakos Digital

    Η IFA 2017 ήταν ουσιαστικά η… IFA 2016, αλλά αρκετά ωριμότερη! Δεν είδαμε αρκετές νέες τεχνολογίες αλλά κυρίως τις ήδη γνωστές, βελτιωμένες λιγότερο ή περισσότερο, πιο ραφιναρισμένες και πλέον έτοιμες να κατακτήσουν την αγορά με σαφή target groups. Κυριάρχησε η τάση των “connected” συσκευών αφού ένα μεγάλο ποσοστό των εκθεμάτων είχαν τη δυνατότητα να ελέγχονται από το smartphone και γενικότερα εξ’αποστάσεως, ενώ η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του 5G στο Βερολίνο από τη Deutsche Telekom μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά στο όραμα του “IoT” κόσμου. Ενισχυμένη και η κατηγορία της ρομποτικής-AI, τόσο από software όσο και από hardware σκοπιάς, ενώ οι ψηφιακοί “βοηθοί” ετοιμάζονται για μια μάχη μέχρις εσχάτων. Λογικό, αφού μιλάμε για μια αγορά πολλών δισεκατομμυρίων, στο μέλλον.

    IFA-2017 (1)

    cof

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Από πλευράς mobiles είδαμε νέα προϊόντα που αποτελούν βελτιωμένες εκδόσεις των προκατόχων τους, χωρίς ιδιαίτερες καινοτομίες, με το V30 της LG να κλέβει την παράσταση ακόμη και από το Galaxy Note 8 της Samsung. Τα tablets ήταν ακόμη λιγότερα σε σχέση με πέρυσι και οι κατασκευαστές δείχνουν να “κατασταλάζουν” στα ultra-thin notebooks/convertibles, τα οποία διαμορφώνουν τη νέα, κυρίαρχη κατηγορία φορητών υπολογιστών. Το “μέλλον”, όμως, έδειξε η Huawei, δια χειρός του CEO της, κ.Richard Yu. Στο keynote της 2ης ημέρας της IFA 2017, ο κ.Yu παρουσίασε το Kirin 970 mobile chipset της εταιρείας που εξοπλίζεται με ένα ειδικό επεξεργαστή, αποκλειστικά στοχευμένο στις AI εφαρμογές.

    IFA-2017 (15)

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    IFA-2017 (14)

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    sdr

    Η τάση του VR/AR υποχώρησε ελαφρώς αλλά δείχνει πως η τεχνολογία θα βρεί το δρόμο της στο μέλλον, απλώς περιμένει τα απαραίτητα breakthroughs σε επίπεδο hardware για να κάνει το επόμενο βήμα. Τέλος, ενώ πέρυσι είδαμε αρκετούς κατασκευαστές αυτοκινήτων να συμμετέχουν με εντυπωσιακά περίπτερα, ο αριθμός τους ήταν μικρότερος φέτος, κάτι που μάλλον μας άφησε μια δόση πικρίας…

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    IFA-2017 (13)

    IFA-2017 (19)

    Ραντεβού στην επόμενη μεγάλη έκθεση, το MWC 2018 της Βαρκελώνης, το οποίο θα διεξαχθεί 26 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles