22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Αναστέλλονται οι πωλήσεις iPhone 4S σε όλα τα Apple Stores στην Κίνα

    Σε μία χώρα με πληθυσμό 1,3 δισεκατομμύρια, είναι μαθηματικώς βέβαιο πως τα πάντα θα τα σκέφτεσαι σε μεγάλες ποσότητες. Όπως την διαθεσιμότητα των iPhone 4S στα καταστήματά σου.

    Μετά τα επεισόδια που συνέβησαν εχθές έξω από το κεντρικό κατάστημα της Apple στο Πεκίνο, η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις πωλήσεις σε όλα τα καταστήματα Apple της χώρας, καθώς, έξω από κάθε ένα από αυτά, είχε δημιουργηθεί πανικός από εκατοντάδες ανθρώπους που περίμεναν στην ουρά.

    Μα καλά, θα σκεφτείτε, υπάρχουν τόσο “καμμένοι” iPhone fans στη χώρα όπου ο μισθός του μέσου εργάτη είναι 300 δολάρια περίπου; Κατά πρώτον, ναι, υπάρχουν. Δεν είναι όμως εκείνοι που στέκονται στις ουρές έξω από τα Apple Stores.

    Αυτοί που στέκονται στις ουρές, είναι άνθρωποι που έχουν πάει εκεί για να αγοράσουν τις συσκευές για λογαριασμό “μαυραγοριτών” που πουλούν μετά μόνοι τους τις συσκευές, έξω, στο δρόμο.

    Το κάνουν για δύο λόγους. Πρώτον για πάρουν το εμπόριο των δημοφιλών συσκευών στα χέρια τους, εφόσον κανείς νοήμων άνθρωπος (εκτός τον δαιμόνιο συντάκτη του digitallife.gr και κάποιον που θα πουλούσε το νεφρό του) δεν θα στεκόταν εν μέσω 1000 ανθρώπων για να αγοράσει ένα iPhone 4S.

    Επειδή όμως και η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη, οι μαυραγορίτες θα μπορέσουν να διαπραγματευτούν τις συσκευές σε υψηλότερες τιμές απ’ ότι στα καταστήματα, για όσους δεν θέλουν να περιμένουν τις διαθεσιμότητες.

    Τα επεισόδια, πάντως, δημιουργήθηκαν από τους ανθρώπους που είχαν πληρωθεί για να περιμένουν στην ουρά, καθώς, με την ανακοίνωση ότι δεν θα πωλούνταν οι συσκευές, οι άνθρωποι αυτοί θα έπαιρναν μόνο ελάχιστα από τα 100 renmimbi που τους είχαν υποσχεθεί για κάθε συσκευή.

    Πηγή: New York Times

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles