21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ανατρέπονται οι ισορροπίες στο διάστημα – Νέα ανακοίνωση “βόμβα” από τον επικεφαλής της Roscosmos

    Πριν από μερικές μέρες έγινε γνωστό ότι η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos σκοπεύει να συνάπτει όλες τις «εξωτερικές» συμβάσεις της σε ρούβλια. Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά τη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η χώρα του δεν θα δέχεται στο εξής πληρωμές σε δολάρια ή σε ευρώ για τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην ΕΕ.

    Τώρα, ακόμα μια είδηση έρχεται να διαταράξει τη συνεργασία το διάστημα, αφού ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας ανακοίνωσε ότι οι πύραυλοι που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για να τεθούν σε τροχιά ευρωπαϊκά διαστημικά αντικείμενα, θα χρησιμοποιηθούν τώρα για την εκτόξευση δορυφόρων που ανήκουν σε ρωσικές εταιρείες ή σε φιλικές προς τη Ρωσία χώρες.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται το πρακτορείο Tass, ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο επικεφαλής της Roscosmos, είπε ότι η απόφαση αυτή αφορά περίπου 10 πυραύλους. Ο Ρογκόζιν έχει προειδοποιήσει πολλές φορές ότι οι δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα διαταράξουν τη συνεργασία των δύο πλευρών στο διάστημα.

    Διαβάστε επίσης:

    Διάστημα: Την ανακάλυψη 5.000 εξωπλανητών επιβεβαίωσε η NASA (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles