21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ανατροπές στο τηλεοπτικό σκηνικό στην Ελλάδα έφερε ο διαγωνισμός για τις 4 τηλεοπτικές άδειες – ALFA, MEGA , STAR, EPSILON και ART TV μένουν εκτός!

    kanalia-e1466668938317

    Έπειτα από ένα απίστευτο «μαραθώνιο» που κράτησε 66 ώρες ανακοινώθηκαν (στις 02.48 σήμερα το πρωί )  τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την παραχώρηση των τεσσάρων τηλεοπτικών άδειων στην Ελλάδα. Η δημοπρασία έκλεισε τελικά στα 246 εκατομμύρια συνολικά, και όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας , οι τέσσερις νέοι καναλάρχες που πλειοδότησαν στον διαγωνισμό είναι οι εξής: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (Β. Μαρινάκης), ο  ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.) και ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΪ).

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαμηλότερο κόστος κτήσης τηλεοπτικής άδειας θα το έχει ο  ΣΚΑΪ με 43,6 εκατ. ευρώ, ενώ 52,6 εκατ. ευρώ κόστισε η άδεια της εταιρίας του Ι. Καλογρίτσα, 75,9 εκατ. ευρώ αυτή του Θ. Κυριακού και 73,9 εκατ. ευρώ του Β. Μαρινάκη.

    Κατά σειρά οι άδειες δόθηκαν σε ΣΚΑΪ, Καλογρίτσα, Ant1 και Βαγγέλη Μαρινάκη. Πρώτος πήρε άδεια ο ΣΚΑΪ, ενώ η δημοπρασία για την 3η και 4η άδεια είχαν την μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από όλες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

    Τέλος, σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών μένουν εκτός τηλεοπτικού φάσματος οι γνωστοί τηλεοπτικοί σταθμοί ALFA, MEGA , STAR, EPSILON και ART TV.

    Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έσπευσε στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, όπου έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση δεν περίμενε να πάει το τίμημα τόσο ψηλά, «αυτό που κάναμε, όμως, ήταν να σχεδιάσουμε μια διαδικασία που θα μεγιστοποιούσε το τίμημα για το ελληνικό δημόσιο».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles