22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    «Ανάβει» από αύριο το πρώτο δίκτυο 5G στην Κύπρο από τη Cytamobile-Vodafone

    Σε λειτουργία τίθεται από αύριο Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021 το πρώτο δίκτυο 5G στην Κύπρο από τη Cytamobile-Vodafone, με εντυπωσιακή μάλιστα πληθυσμιακή κάλυψη, καθώς από την πρώτη μέρα λειτουργίας του φτάνει στο 70%,  ενώ σε ένα χρόνο από σήμερα η κάλυψη με το νέο δίκτυο θα φτάσει το 98 %, καλύπτοντας έτσι κάθε γωνία της Κύπρου.

    Πρόσβαση στο δίκτυο 5G έχουν όλοι οι συνδρομητές της Cytamobile-Vodafone, ιδιώτες και επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση και ανεξαρτήτως προγράμματος. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι συνδρομητές να διαθέτουν συσκευή 5G πιστοποιημένη στο δίκτυο της Cyta και να βρίσκονται σε περιοχή με κάλυψη 5G.

    Ταυτόχρονα με την έναρξη της λειτουργίας του δικτύου 5G όλοι οι υφιστάμενοι και νέοι πελάτες της Cytamobile-Vodafone,  Vodafone θα επωφεληθούν χωρίς καμία επιπρόσθετη χρέωση από την αναβάθμιση όλων των προγραμμάτων RED, FREEDOM και soeasy Plus/Youth.

    Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, κ Αντρέας Νικοκλέους μιλώντας στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου δικτύου 5G της Cytamobile-Vodafone 5G που έγινε σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρθηκε στις υπερυψηλές ταχύτητες (μέχρι 1Gbps), την αυξημένη χωρητικότητα για ταυτόχρονη σύνδεση χιλιάδων συσκευών και την πολύ γρήγορη απόκριση, που παρέχει το νέο 5G δίκτυο.

    Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Νεοκλέους «αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα που θα απελευθερώσει τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει το νέο δίκτυο, ανοίγοντας τον δρόμο για καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που αλλάζουν τα δεδομένα σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως οι μεταφορές, η υγεία, η γεωργία, το περιβάλλον και η εκπαίδευση. Το δίκτυο 5G βάζει τα θεμέλια για την αναβάθμιση της ζωής μας, την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την πρόοδο της οικονομίας και τη μεταμόρφωση της Κύπρου σε μια ψηφιακή κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles