21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Αναβολή για το… 2019 στην κατάργηση των τελών roaming!

    Εδώ και πολύ καιρό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε επισημάνει την ανάγκη κατάργησης των τελών roaming, βλέποντας ότι το κόστος της περιαγωγής αποτελούσε σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα στην χρήση mobile data από τους ταξιδιώτες. Η Επιτροπή είχε καταθέσει, μάλιστα, και σχετική έρευνα, βάσει της οποίας οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών χάνουν μια αγορά περίπου 300 εκατομμυρίων χρηστών, λόγω των επιβαρύνσεων του κόστους περιαγωγής.

    International Roaming, Travel & Surf, Business, Mobilfunk Deutsche Telekom AG

    Η επίτροπος Ψηφιακής Σύγκλισης Neelie Kroes δεν είχε διστάσει το 2012, να αντιπαρατεθεί δημοσίως με τους CEOs των παρόχων που τη σκηνή του Mobile World Congress 2012, αντιτίθονταν σθεναρά, όπως είναι φυσικό, στην προοπτική μείωσης των εσόδων τους.

    Το 2014, η πίεση της Επιτρόπου Neelie Kroes, απέδωσε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την κατάργηση των τελών περιαγωγής εντός της Ε.Ε., με ισχύ την 1/1/2016. Η απόφαση αυτή έπρεπε όμως να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

    Χθες, όπως διαβάζουμε σχετικά στο Infocom.gr, το Συμβούλιο των Υπουργών αποφάσισε να μη στηρίξει την πρόταση, βάζοντας φραγμό στην ολοκληρωτική κατάργηση των τελών περιαγωγής και προτείνοντας την εφαρμογή μιας μορφής «πολιτικής ορθής χρήσης» που απαλλάσσει από τη χρέωση περιαγωγής ένα -μικρό- όγκο δεδομένων και θα την θέτει σε ισχύ όταν αυτός ο όγκος ξεπεραστεί. Με την ίδια απόφαση το Συμβούλιο Υπουργών Επικοινωνιών δεσμεύεται να επανεξετάσει από τα μέσα του 2018 την κατάργηση των τελών περιαγωγής, ουσιαστικά μεταφέροντας την κατάργησή τους στην αρχή του 2019.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles