11.9 C
Athens
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
More

  Android 4.0 To Ice Cream Sandwich είναι εδώ!

  Με μεγάλη προσμονή περιμέναμε όλοι την νέα “λιχουδιά” από την Google και πήραμε την πρώτη γεύση της, κατά την διάρκεια του event στο Hong Kong, από κοινού με την Samsung. Άλλωστε, ποιος καλύτερος τρόπος να παρουσιαστεί το νέο λειτουργικό, παρά με σημείο αναφοράς το νέο Samsung GALAXY Nexus;

  Τι καινούριο όμως έχει να μας δώσει το Android 4.0; Πρωταρχικά, θα πρέπει να πούμε πως είναι το πρώτο Android λειτουργικό που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα είδη κινητών συσκευών, δηλαδή, τόσο σε smartphones όσο και σε tablets. Αξίζει να σημειώσουμε δε πως το SDK του είναι ήδη διαθέσιμο για τους δημιουργούς εφαρμογών, και η Google απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση.

  Ο Andy Rubin, τόσο σε γραπτή του δήλωση, αλλά και κατά την διάρκεια της παρουσίασης,  αναφέρει πως “φτιάξαμε το Ice Cream Sandwich με την προοπτική να το κάνουμε πιο γοητευτικό αλλά και χρήσιμο χωρίς πολλή σκέψη”. Και αυτό ακριβώς έκαναν.

  Βασικές λειτουργικές αναβαθμίσεις

  Το πληκτρολόγιο στο Android 4.o είναι πολύ βελτιωμένο, με περισσότερο ακριβή πληκτρολόγηση αλλά και αυτόματη διόρθωση. Οι ειδοποιήσεις είναι πολύ περισσότερο χρηστικές, καθώς επιλέγουμε με ποιες θέλουμε να αλληλεπιδράσουμε και ποιες όχι με ένα απλό swipe, ενώ είναι προσβάσιμες και από το lock screen. Tα widgets της αρχικής ή άλλης οθόνης μπορούν να αλλάξουν μέγεθος και δίνεται πια η δυνατότητα δημιουργίας φακέλων. Με αυτό τον τρόπο μπορεί κανείς να “ταχτοποιήσει” και να ομαδοποιήσει τα widgets και τις εφαρμογές του με τον τρόπο που επιθυμεί.

  Η πλοήγηση στο internet, με τον browser είναι πολύ πιο γρήγορη και πια θα έχουμε την δυνατότητα προβολής πολλαπλών tab, ενώ θα μπορούμε να συγχρονίζουμε τα bookmarks με τον Google Chrome. Το Gmail στο Android 4.0 έχει σημειώσει μία φανερή βελτίωση καθώς, η εμφάνισή του είναι πολύ περισσότερο βελτιωμένη. Με μία κίνηση swipe μπορεί κανείς να περιηγηθεί στο Inbox, ενώ θα μπορεί να έχει offline πρόσβαση σε ιστορικό μηνυμάτων για τις τελευταίες 30 ημέρες. Η προεπισκόπηση των μηνυμάτων θα περιλαμβάνει δύο σειρές πια, ώστε να βλέπει κάποιος πολύ πιο εύκολα το περιεχόμενο του μηνύματος που τον ενδιαφέρει, πριν καν το ανοίξει.

  Το ημερολόγιο του έχει την δυνατότητα pinch to zoom πλέον, και μπορεί κάποιος σε οποιαδήποτε εφαρμογή να κάνει copy/paste/cut.

  Με το Ice Cream Sandwich, κρατάμε επαφή

  Μία από τις μεγάλες αλλαγές στο καινούριο Android είναι ο συγχρονισμός όλων των επαφών, είτε από λογαριασμούς email, είτε από κοινωνικά δίκτυα, (facebook, twitter, Google+) για να έχετε μεγαλύτερη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με αυτές. Ακόμα κι αν αυτό αφορά την λήψη updates από το Google+ ή το facebook, μία λειτουργία που έχουμε απολαύσει στα Windows Phone. Σε περίπτωση που θελήσετε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα, μπορείτε να το κάνετε με ένα swipe από την αρχική οθόνη, και πριν μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με φίλους ή τα κοινωνικά δίκτυα, έχετε πια την δυνατότητα επεξεργασίας.

  Έξυπνα εργαλεία
  Με το Ice Cream Sandwich, μία συσκευή μπορεί να κάνει αναγνώριση του προσώπου του ιδιοκτήτη της, και να ξεκλειδώσει. Πέρα από διασκεδαστικό, είναι χρήσιμο για την ασφάλειά μας. Η εισαγωγή κειμένου με χρήση φωνής, ή κάποιες φωνητικές λειτουργίες έχουν ενσωματωθεί, ενώ μία υπηρεσία που είναι χρήσιμη για όσους ασχολούνται με τις συσκευές αλλά και το διαδίκτυο, είναι η δυνατότητα πια να παίρνουν screen shots μέσα από το λειτουργικό.

  Απάντηση στο βάσανο την κατανάλωσης δεδομένων μέσα από την κινητή συσκευή, δίνει το νέο λειτουργικό, καθώς υπάρχει πλήρης έλεγχος, πια, για την ποσότητα και την αιτιολογία των δεδομένων που κατεβάζει το smartphone μας, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά.

  Android Beam

  To Android Beam είναι η ενσωμάτωση του NFC (near field communication) στο Android 4.0. Με το Android Beam, μπορεί κανείς να μοιραστεί άμεσα ιστοσελίδες, βίντεο από Youtube, χάρτες, ή εφαρμογές, φέροντας μία συσκευή, κοντά σε μία άλλη.

  Ευχαριστημένοι με τις ειδήσεις της Google για το Android 4.0 (Ice Cream Sandwich); Σίγουρα φάνηκε συναρπαστικό από την παρουσίαση και ίσως η πλέον ολοκληρωμένη έκδοση του λειτουργικού που έχουμε δει έως τώρα. Μένει να ανακαλύψουμε τις δυνατότητές της, χρησιμοποιώντας την πρώτη συσκευή που τρέχει με αυτή, το Samsung GALAXY Nexus


  Related Articles

  3 ΣΧΟΛΙΑ

  τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles