14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Andrea Pirlo σαν να λέμε… Antonin Panenka!

    Θυμάστε πριν μερικές μέρες που σας λέγαμε για τον Antonin Panenka, τον Τσέχο που έγινε γνωστός για τη «σκαφτή» εκτέλεση πέναλτι στον τελικό του Euro 1976 κόντρα στη Δυτική Γερμανία; Ε, 36 χρόνια μετά, ένας χαρισματικός μέσος, ο Ιταλός Andrea Pirlo είπε να τον μιμηθεί στον προημιτελικό κόντρα στην Αγγλία και το έκανε με απόλυτη επιτυχία!

    Με περίσσια ψυχραιμία, ο μέσος της Juventus έσκαψε τη μπάλα στέλνοντάς τη αργά και βασανιστικά στο κέντρο της εστίας του Joe Hart, την ώρα που εκείνος «βουτούσε» προς τα δεξιά του. «Τον είδα να κάνει περίεργες κινήσεις κι έτσι απλά περίμενα να κινηθεί προς κάποια κατεύθυνση πριν το χτυπήσω έτσι. Ήταν ό,τι πιο εύκολο μπορούσα να κάνω. Ίσως η προσπάθειά μου εν τέλει να πίεσε περισσότερο τους Άγγλους αφού o Ashley Young έχασε το επόμενο πέναλτι», ήταν τα λόγια του Pirlo όταν κλήθηκε να μιλήσει για την κίνησή του.

    Για να δείτε πώς τα φέρνει η ζωή πάντως, το χαμένο πέναλτι του Pirlo (το είχε πιάσει ο Dudek) ήταν εκείνο που είχε χαρίσει το 2005 το Champions League στη Liverpool στον τελικό της Κωνσταντινούπολης

     

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles