18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Android 4.4 KitKat. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του

    Μπορεί εμείς να έχουμε διαφορετικές “παραδόσεις”, στην Αμερική ωστόσο έχουν μπει σε “ρυθμούς Halloween” και η Google το “γιορτάζει” με την ανακοίνωση του Nexus 5, αλλά και της νέας έκδοσης του Android 4.4 KitKat.

    Nexus-5-Presse

    Και όπως αναφέρει η αμερικανική εταιρεία, η νέα version του λειτουργικού φέρνει μία “πιο συναρπαστική εμπειρία Android σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους”.

    Αυτό επιτυγχάνεται, καθώς το KitKat “σπάει” το φράγμα των περιορισμών μνήμης που υπήρχε έως τώρα στο Android και εμπόδιζε low-end μοντέλα να επωφεληθούν από αναβαθμίσεις. Πλέον, μπορεί να “τρέξει” σε συσκευές με RAM από 512MB και πάνω, φέρνοντας τα τελευταία “καλούδια” του Android ακόμη και σε οικονομικά προσιτά μοντέλα. Όπως αναφέρει εξάλλου η Google, χρησιμοποιεί 16 τοις εκατό λιγότερη μνήμη από το Jelly Bean, με αποτέλεσμα ένα συνολικά πιο ελαφρύ λειτουργικό σε ό,τι μοντέλο κι αν ενσωματώνεται.

    kk-home

    Ποιες είναι, όμως, οι αλλαγές που φέρνει η έκδοση KitKat στο Android;

    Καταρχάς, όλος ο σχεδιασμός του OS έχει υποστεί ένα μίνι “λίφτινγκ”, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο καθαρό και πιο απλό από ποτέ. Το status και το notification bar της οθόνης έναρξης είναι πλέον διάφανα, ενώ εξαφανίζονται εντελώς όταν βρίσκεστε μέσα σε μία εφαρμογή.

    Το “παρών” δίνει ένας νέος launcher, καθώς και μία νέα version του γνώριμου Roboto font της Google που προσφέρει πιο “καθαρό” look, χωρίς ωστόσο να αλλάζει εντελώς το χαρακτήρα του λειτουργικού.

    Το Android 4.4. KitKat διαθέτει μία εντελώς ανανεωμένη Phone app, που κάνει τις κλήσεις σας πιο εύκολες από ποτέ, βοηθώντας σας να κάνετε εύκολα και γρήγορα αναζητήσεις στις επαφές σας, σε κοντινά μέρη, ακόμη και σε Google Apps accounts μέσα από την ίδια την εφαρμογή.

    Ενημερωμένη είναι, ωστόσο, και η εφαρμογή των Hangouts, που πλέον διαχειρίζεται όλα τα SMS και MMS σας στο ίδιο σημείο με τις “Internet” επικοινωνίες σας, ώστε να μη χάνετε κανένα μήνυμα από τους φίλους σας σε όποια μορφή και αν σας το στείλουν.

    Βελτιώσεις υπάρχουν και στην υπηρεσία φωνητικών αναζητήσεων της Google. Το Voice Search είναι τώρα 25% πιο ακριβές, ενώ μπορεί να ενεργοποιείται και με keyword χωρίς καν να ακουμπήσετε τη συσκευή. Και συνολικά, βέβαια, οι αναζητήσεις σας στο νέο λειτουργικό είναι καλύτερες από ποτέ και πλέον μπορούν να σας οδηγούν ακόμη και σε εφαρμογές και όχι μόνο σε web pages. Το Google Now πλέον ενεργοποιείται με ένα swipe από τα αριστερά στα δεξιά στην homescreen σας, έχοντας και αυτό σημαντικές βελτιώσεις -πέρα από τον τομέα της αναζήτησης που αναφέραμε- και στα χαρακτηριστικά των καρτελών του.

    Το Android KitKat 4.4 διαθέτει πολλά ακόμη νέα χαρακτηριστικά, τα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά σε αυτή τη σελίδα.

    kk-print-land-n5

    Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν καλύτερη ενσωμάτωση των υπηρεσιών cloud μέσα στις εφαρμογές (όπως π.χ. στην gallery της συσκευής), εμπλουτισμένη υποστήριξη printing, δυνατότητα να κάνει κάθε εφαρμογή να ενεργεί σαν μία NFC smart card, ενσωμάτωση υποστήριξης για αισθητήρες μέτρησης βημάτων, ένα νέο API για υποστήριξη IR, καθώς και ένα νέο utility screen recording.

    kk-sensors-moves-n5kk-sensors-runtastic-n5

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    To Android 4.4 KitKat, εκτός από το νέο Nexus 5, θα είναι διαθέσιμο και για τα Nexus 4, 7, 10, καθώς και τα Google Play Editions των Samsung Galaxy S4 και HTC One μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες. Το περιμένουμε!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles