15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Μόλις το 3.3% των συσκευών έχει αναβαθμιστεί σε Android 5.0 Lollipop!

    Αν και έχουν μεσολαβήσει αρκετοί μήνες από τότε που το Android 5.0 Lollipop έκανε την παρθενική του εμφάνιση (το Νοέμβριο του 2014), η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρεθεί σε πολλές συσκευές. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που μας έρχονται από την Google, το Lollipop αυτή τη στιγμή το 3.3% των συσκευών αναβαθμίστηκαν στο νέο λειτουργικό. Αν και ο συγκεκριμένος αρθιθμός φαίνεται μικρός είναι διπλάσιος σε σύγκριση με το 1.6% που βρισκόταν πριν από ένα μήνα.

    Android LolliPop

    Το Lollipop αν και ανεβαίνει, η αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς και για να το δούμε να μετατρέπεται σε πλειοψηφία θα περάσει πολύς καιρός. Ωστόσο, το πιο περίεργο στοιχείο είναι ότι εκεί που θα περιμέναμε να υπάρχει πτώση στο παλαιότερο Android 4.4 KitKat, αντιθέτως σημειώθηκε μία μικρή αύξηση (από το 39.7% στο 40.9%). Οι παλαιότερες εκδόσεις του Android OS βρίσκονται σε μία διαρκή πτωτική πορεία, με το Jelly Bean να βρίσκεται στο 42.6% (από το 44.5% τον προηγούμενο μήνα), ενώ το Ice Cream Sandwich βρίσκεται στο 5.9% των συσκευών (από 6.4% πριν από ένα μήνα). Αναμφίβολα, όσο περνάει ο καιρός το Lollipop θα ανεβαίνει, βρίσκοντας “στέγη” σε όλο και περισσότερες συσκευές, ωστόσο για να φτάσει στα σημερινά επίπεδα του KitKat μάλλον θα πρέπει να περάσουν αρκετοί μήνες ακόμα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles