16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Android One. Η νέα πρωτοβουλία της Google για χαμηλού κόστους Android στις αναπτυσσόμενες αγορές

    Η Google θέλει το Android να φτάσει στα χέρια κάθε χρήστη κινητής σε όλο τον κόσμο και, με τη σημερινή ανακοίνωση του Android One στο Google I/O 2014, στοχεύει ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες αγορές και τη διάδοση σ’ αυτές του λειτουργικού της.

    android-one

    Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που δημιουργεί μοντέλα αναφοράς, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές στις δικές τους προτάσεις, ώστε να είναι πιο εύκολο να παραχθούν συσκευές υψηλής ποιότητας σε χαμηλό κόστος.

    Τα Android One μοντέλα θα τρέχουν τη stock έκδοση του λειτουργικού, ενώ θα λαμβάνουν αυτόματα ενημερώσεις, όπως ακριβώς τα Nexus και Google Play Edition devices. Οι κατασκευαστές, μάλιστα, θα μπορούν να προσθέτουν τις δικές τους εφαρμογές σ’ αυτά, για μεγαλύτερη παραμετροποίηση.

    android-one-micromax

    Ένα παράδειγμα του hardware που παρουσίασε η Google για το Android One αφορά ένα μοντέλο της Micromax, μία πρόταση με οθόνη 4,5 ιντσών, υποστήριξη dual-SIM, SD card slot και FM radio, που θα κοστίζει κάτω από 100 δολάρια.

    Το πρόγραμμα του Android One θα κάνει πρεμιέρα στην Ινδία, σε συνεργασία με τρεις εταιρείες, τις Micromax, Karbonn Mobile και Spice Mobile, θα επεκταθεί, ωστόσο, αργότερα σε ολόκληρο τον κόσμο.

    android-one-india

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles