21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Android Wear @Google I/O 2015: Πιο ισχυρό και με περισσότερες εφαρμογές από ποτέ!

    Ανανέωση έχουμε και για το Android Wear, το λειτουργικό που αφορά τα smartwatches, με την αμερικανική εταιρεία να ανακοινώνει νέα χαρακτηριστικά και εφαρμογές στο Google I/O 2015.

    android-wear-google-io

    To νέο “Always On Apps” feature επιτρέπει στη συσκευή να μπει σε ένα “black & white” power mode, ώστε μία επιλεγμένη εφαφμογή, όπως π.χ. μία λίστα ή ένας χάρτης, να παραμένει στην οθόνη, χωρίς να πρέπει να κάνετε tap ή να “ξυπνήσετε” το ρολόι. Σκεφτείτε πόσο πρακτικό μπορεί να είναι αυτό, π.χ. όταν θέλετε να έχετε συνέχεια μπροστά σας τη λίστα για τα ψώνια στο super market.

    Το δεύτερο νέο χαρακτηριστικό αφορά gestures που μπορείτε να κάνετε με τον καρπό σας, έτσι μπορείτε να τινάξετε ελαφρά το χέρι σας ώστε να μετακινηθείτε μέσα στις ειδοποιήσεις της συσκευής. Επιπλέον, οι Android Wear συσκευές θα αναγνωρίζουν πλέον emojis, τα οποία θα μπορούν να σχεδιάζουν οι χρήστες και έπειτα να επιλέγουν ανάμεσα σε μία λίστα με σχετικά σε αυτό που έχουν ζωγραφίσει.

    Οι εφαρμογές που υποστηρίζουν το Android Wear φτάνουν πλέον τις 4.000, ανάμεσά τους νέες, όπως το Uber για παράδειγμα, όπου με ένα “Ok Google call a car” θα μπορεί ο χρήστης να ενεργοποιεί το App, το Shazam για την αναγνώριση μουσικών κομματιών ή το Foursquare.

    Το wearable λειτουργικό της Google αναπτύσσεται, ενώ τα smartwatches που υποστηρίζουν όλα τα νέα χαρακτηριστικά έχουν φτάσει τα επτά και φανταζόμαστε ότι θα γίνουν ακόμη περισσότερα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles