16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ο «πατέρας» του Android, Andy Rubin, αφήνει οριστικά την Google

    Πριν ενάμιση χρόνο, διαβάσαμε για την απομάκρυνση του Andy Rubin από το “πνευματικό παιδί” του το Android και την ενασχόλησή του με τον τομέα της ρομποτικής στην Google, ένα μεγάλο πάθος του που μετέτρεψε σε καριέρα. Τώρα, όμως, έρχεται η ώρα να αποχωρήσει οριστικά από την εταιρεία, όπως επιβεβαιώθηκε από την ίδια την Google.

    Andy Rubin

    Θέλω να ευχηθώ στον Andy τα καλύτερα για τη συνέχεια. Με το Android δημιούργησε κάτι πραγματικά αξιόλογο με πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευτυχισμένους χρήστες. Ευχαριστώ” έγραψε ο ίδιος ο CEO της Google, Larry Page, σε δήλωσή του.

    Ο Andy Rubin υπήρξε συνιδρυτής της Android Inc το 2003 και, από το 2005, μετά την απορρόφηση της εταιρείας από την Google, εντάχθηκε στο δυναμικό του αμερικανικού κολοσσού. Πριν από αυτό βέβαια, είχε προυπηρεσία μεταξύ άλλων ακόμη και στην Apple, ενώ είχε υπάρξει CEO και co-founder της εταιρείας Danger.

    andy_rubin

    Οι λόγοι της οριστικής αποχώρησης του από την Google σχετίζονται, σύμφωνα με κάποιους, με ζήτημα που αφορά τη δομή της ομάδας του, με τον επιστήμονα James Kuffner να αναλαμβάνει το ρόλο που ο Rubin είχε στα ρομποτικά projects της εταιρείας.

    Όσο για τα επόμενα σχέδιά του, φαίνεται πως σκοπεύει να δημιουργήσει ένα “εκολλαπτήριο” (incubator) για hardware startups, χωρίς προς το παρόν να γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles