21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Όταν ο άγνωστος Andy Warhol ζωγράφισε ένα μπάνιο στο Manhattan για… 400 δολάρια

    Αυτή την ιστορία διηγείται ο ίδιος ο Ken Heyman και έχει το… ενδιαφέρον της. O Andy Warhol ήταν ένας νέος και “άσημος” καλλιτέχνης, όταν ο φωτογράφος Heyman τον συνάντησε σ’ ένα δείπνο στη δεκαετία του ’50. Μετέπειτα, για να τον βοηθήσει και, μετά από κάποιες οικονομικές διαπραγματεύσεις που είχαν, συμφώνησε να του δώσει 400 δολάρια ώστε να βάψει ή, αν θέλετε, να… ζωγραφίσει, το μπάνιο του, στο διαμέρισμα που διατηρούσε στο Manhattan. Οι περιγραφές από το αποτέλεσμα, που τώρα μοιράζεται σε συνέντευξή του ο Heyman, είναι ιδιαίτερες, με τον Warhol να έχει φυσικά από τότε την έμπνευση που τον ανέδειξε.

    andy-warhol-by-ken-heyman-02

    “Όταν έφτασα σπίτι, είχε ζωγραφίσει ένα δέντρο με την κορυφή να αγγίζει το ταβάνι και τις ρίζες το πάτωμα του μπάνιου… Έπειτα είχε μία λαστιχένια σφραγίδα με την οποία τοποθέτησε πράσινα φύλλα στο δέντρο. Άλλη μία σφραγίδα με κόκκινα κεράσια και μία τελευταία με μία… πεταλούδα, την οποία πιτσίλισε με χρώμα. Έπειτα, ζωγράφισε δύο γάτες καλίκο, μία στο πάτωμα δίπλα στο δέντρο και μία στο κάθισμα της τουαλέτας”.

    Και ποιος δε θα ήθελε να ζει σε ένα διαμέρισμα με ένα τέτοιο μπάνιο, δυστυχώς, ωστόσο, η μοναδική αυτή “άγνωστη” δημιουργία του Warhol δεν έμεινε στην ιστορία, ούτε μπορούμε τώρα να την απολαύσουμε. Το διαμέρισμα του Heyman κάηκε λίγα χρόνια αργότερα, χωρίς εκείνος να προλάβει να …φωτογραφίσει το μπάνιο που ζωγράφισε ο Warhol.

    Κατάφερε, όμως, να φωτογραφίσει κάποια στιγμή τον ίδιο, όταν τον συνάντησε λίγα χρόνια αργότερα, με αφορμή ένα βιβλίο του για την Pop Art. Ανάμεσα στις φωτό και μία του Warhol στο δικό του ιδιαίτερο μπάνιο με μία ασημένια τουαλέτα όπως βλέπετε παρακάτω, καθώς και πολλές άλλες που επίσης ακολουθούν…

    andy-warhol-by-ken-heyman-06

    andy-warhol-by-ken-heyman-05

    andy-warhol-by-ken-heyman-04

    andy-warhol-by-ken-heyman-03

    Δείτε εδώ περισσότερες φωτό από τη δουλειά του Ken Heyman.

    Δείτε στο ακόλουθο video τη συνέντευξη του Ken Heyman όπου μιλάει για τον Andy Warhol.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles