19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η κόντρα ανάμεσα στην Apple και στην Epic! Επίκειται μπλοκάρισμα στα iOS και Mac development tools!

    Όπως ήδη γνωρίζετε, η Apple και η Epic δεν διάγουν και την καλύτερη περίοδο στις σχέσεις τους. Στο στόχαστρο της δεύτερης βρίσκεται η πολιτική της Apple στις in-game αγορές, η οποία αποσπάει τεράστια κέρδη από τους developers προς όφελος της, αγγίζοντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και το 30%. Η πρόθεση της Epic να κάνει bypass τη συμφωνία με την Apple και να δίνει τη δυνατότητα στους gamers να κάνουν direct in-game αγορές στο δημοφιλές game Fortnite, πυροδότησε μια σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις. Για την Apple αυτό ήταν παραβίαση της πολιτικής της και έτσι το Fortnite έχει κατέβει τόσο από το App Store (όσο και από το Play Store της Google, η οποία είναι και αυτή μέσα στο «παιχνίδι»).

    Με το που κατέβηκε το Fortnite, η Epic δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και ξεκίνησε μια… online σταυροφορία (#FreeFortnite), σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα είδος δικτυακού κινήματος ενάντια στην Apple, συνενώνοντας και άλλες εταιρείες στο πλευρό της (το Facebook και αρκετοί game developers δήλωσαν την υποστήριξη τους στην Epic). Τώρα είναι η σειρά της Apple να περάσει στην αντεπίθεση και τα «αντίποινα» σε αυτή την online εκστρατεία αφορούν στο μπλοκάρισμα της Epic από τα development tools του iOS και του Mac, αλλά και την αποπομπή της Epic από το Apple’s Developer Program. Εάν προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια, το μπλοκάρισμα θα τεθεί σε εφαρμογή την προσεχή Δευτέρα (28/8) και μια τέτοια πράξη πρακτικά σημαίνει ότι η Epic δεν θα μπορεί να δημιουργεί και να διαχειρίζεται apps για τις συσκευές της Apple. Μάλιστα, υπάρχει και μια ακόμη χειρότερη διάσταση στο όλο ζήτημα, καθώς ενδέχεται να αποκοπεί η Epic από τη δυνατότητα να αναβαθμίζει την Unreal Engine, η οποία όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελεί τη «βάση» ανάπτυξης για χιλιάδες εταιρείες που ασχολούνται με το game development. Η Epic λοιπόν σε μια προσπάθεια να σώσει ό,τι σώνεται, καταφεύγει στα δικαστήρια για να αποτρέψει την προαναφερθείσα ενέργεια της Apple.

    Σε αυτή τη φάση κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το που θα κάτσει η μπίλια, θα υπάρξει τελικά κάποιους είδους συμβιβασμός ή μήπως θα μιλάμε για μια κολοσσιαίων διαστάσεων αλλαγή που θα επηρεάσει το μέλλον και θα αλλάξει για πάντα το πρόσωπο της mobile και gaming βιομηχανίας; Αυτός ο πόλεμος σίγουρα θα έχει πολλά ακόμη επεισόδια… 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles