21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    AngelHack: Στην Κύπρο τα μεγαλύτερα hackathons του κόσμου!

    AngelHack hackathon

    Μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες προγραμματιστών στον κόσμο ανακοίνωσε την ετήσια Global Hackathon Series και έρχεται στην Κύπρο για πρώτη φορά. Θέμα της φετινής χρονιάς θα είναι  η δημιουργία ολιστικής τεχνολογίας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση, θα ταξιδέψει σε περισσότερες από 50 πόλεις, ξεκινώντας από το Σιλικόν Βάλλει στο Σαν Φρανσίσκο, στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Νότια Ασία, τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την ηπειρωτική Κίνα, αναζητώντας τεχνολογικά ταλέντα και καινοτομία.

    Το hackathon, που αποτελεί ουσιαστικά ένα «Μαραθώνιο Καινοτομίας», θα φιλοξενηθεί στη Κύπρο στους χώρους του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου στη Λεμεσό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (7 & 8 Ιουλίου 2018), με την στήριξη της εταιρείας Impact Tech LTD που δραστηριοποιείται σε λύσεις με βάση την τεχνολογία μεγάλων δεδομένων (Big Data) και τεχνητής νοημοσύνης (AI) καθώς και της εταιρείας RiseTech Media, που ασχολείται με την βελτιστοποίηση πληρωμένων ψηφιακών καμπανιών.

    Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του hackathon, προγραμματιστές, σχεδιαστές και νεαροί επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν με άλλα άτομα και να επιδείξουν τις δεξιότητές τους. Τεχνολογικοί γίγαντες όπως η IBM, Amazon, Microsoft και Agora αναζητούν άλλωστε ταλέντα μέσω του AngelHack και ιδέες που μπορούν να επενδύσουν ή να κάνουν μέρος της επιχείρησής τους.

    Η νικήτρια ομάδα του hackathon θα προσκληθεί να συμμετάσχει στο HACKcelerator του AngelHack, ένα πρόγραμμα 12 εβδομάδων, όπου θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει την πρότυπη  ιδέα της σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, παρουσιάζοντας την στην συνέχεια σε ομάδα επενδυτών στη Σιλικόν Βάλλει.

    Εν τω μεταξύ, για να ενθαρρυνθούν τα έργα με κοινωνικό αντίκτυπο, το HACKcelerator θα παρουσιάσει πέντε βραβεία Code For A Cause Impact Awards σε παγκόσμια κλίμακα, στις ομάδες των οποίων οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων παγκοσμίως.

    Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το AngelHack έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια κοινότητα τα τελευταία χρόνια με περισσότερους από 150.000 προγραμματιστές και σχεδιαστές, που προέρχονται από όλες τις γωνιές του κόσμου.

    Η  Διευθύνων Σύμβουλος  και ιδρύτρια του AngelHack, Sabeen Ali, αναφερόμενη στο θέμα αυτό δήλωσε “Στόχος μας είναι να μεγαλώσει η κοινότητα προγραμματιστών μας ακόμη περισσότερο και να έχουμε ένα ποσοστό 5% στην γυναικεία συμμετοχή προγραμματιστριών στα hackathons μας. Μέσω της διεξαγωγής hackathons, εικονικών διαγωνισμών, προγραμμάτων επιτάχυνσης (accelerators) και διαφόρων πρωτοβουλιών από προγραμματιστές τα τελευταία έξι χρόνια σε περισσότερες από 100 πόλεις, είδαμε να δημιουργούνται κάποιες από τις καλύτερες πρωτότυπες ιδέες που έχει να προσφέρει το παγκόσμιο οικοσύστημα των προγραμματιστών μας. Μέσω του προγράμματος HACKcelerator και άλλων προγραμμάτων επιτάχυνσης, είχα την ευχαρίστηση να συνεργαστώ στενά με αυτούς τους επιχειρηματίες και να παρακολουθήσω το ξεκίνημά τους να γίνει πραγματικότητα αποδεικνύοντας ότι οι λύσεις που δημιουργούν δεν σταματούν όταν το hackathon τελειώνει”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles