18.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Σκούρα τα πράγματα για τους δημιουργούς των Angry Birds!

    Πριν από 3 χρόνια, το Angry Birds αποτελούσε ένα παιχνίδι-φαινόμενο για τη βιομηχανία του gaming, αλλά και για τον ευρύτερο χώρο της διασκέδασης. Αποτελώντας έναν πραγματικό θρίαμβο του marketing, τα «θυμωμένα πουλιά» έγιναν εκτός από mobile game ένα σωρό άλλα προϊόντα, τα οποία κατέκλυσαν την αγορά και επεκτάθηκαν και σε άλλους χώρους όπως ο κινηματογράφος και η τηλεόραση. H Rovio μία μικρή και ολιγομελής εταιρεία μετατράπηκε  εν μία νυκτί σε έναν γίγαντα της ηλεκτρονικής διασκέδασης (και όχι μόνο), όμως με βάση τα τελευταία οικονομικά δεδομένα, αυτός ο γίγαντας είχε τελικά… πήλινα πόδια.

    angry birds hd consoles

    H εταιρεία των Angry Birds είναι αυτή τη στιγμή μία σκιά του προηγούμενου εαυτού της, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα, τα οικονομικά της δεν πάνε καθόλου καλά, με τα κέρδη της εταιρείας να γνωρίζουν μία μείωση της τάξεως του 73% για το 2014. Συγκεκριμένα, τα κέρδη της ανήλθαν σε 10.8 εκατομμύρια δολάρια για το 2014, ενώ το 2013 είχαν ανέλθει στα 39.3 εκατ. δολάρια, ενώ το 2012 η Rovio είχε αγγίξει τα 82.7 εκατομμύρια! H πτώση είναι αν μη τι άλλο τεράστια και μας φανερώνει ότι το ενδιαφέρον για τα Angry Birds έχει ατονήσει. Ωστόσο, παρά την μεγάλη πτώση, το κομμάτι του mobile gaming για τον γνωστό τίτλο εξακολουθεί και παραμένει σε υψηλά επίπεδα, καθώς υπήρξε μία άνοδος στα μεικτά έσοδα που προήλθαν από τις πωλήσεις των mobile παιχνιδιών, η οποία έφτασε το 16%. H Rovio ευελπιστεί ότι η άσχημη κατάσταση θα αναστραφεί του χρόνου, όταν και θα κυκλοφορήσει η κινηματογραφική ταινία που θα είναι εμπνευσμένη από το σύμπαν των Angry Birds. Τελικά, εύκολα μπορεί να φτάσει κανείς στην κορυφή, αλλά δύσκολα να διατηρηθεί σε αυτή…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles