19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Ανήσυχοι οι καταναλωτές για την ασφάλεια στην ιδιωτική ζωή από τις online συναλλαγές

    online-shopping

    Ιδιαίτερα ανήσυχοι για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων τους, εμφανίζονται οι χρήστες που πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές και online τραπεζικές συναλλαγές, σύμφωνα με το “ESET Cybersecurity Barometer”, Όπως προκύπτει από την προαναφερόμενη έρευνα, ένα ποσοστό ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι λιγότερο πιθανό να κάνει ηλεκτρονικές αγορές ή online τραπεζικές συναλλαγές λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια και την ιδιωτική ζωή (19% και 20% αντίστοιχα). Τα ευρήματα αυτά είναι σίγουρα ανησυχητικά για τα καταστήματα λιανικής πώλησης και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Τα online καταστήματα θα πρέπει, επίσης, να λάβουν υπόψη ότι ένα 44% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αποκαλύπτει λιγότερες προσωπικές πληροφορίες στους δικτυακούς τόπους που επισκέπτεται, καθώς φοβάται για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

    Η συγκεκριμένη έρευνα σχεδιάστηκε για να αξιολογήσει τη στάση του κοινού απέναντι στο κυβερνο-έγκλημα, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την προστασία των δεδομένων. Αυτό που την διαφοροποιεί από άλλες έρευνες είναι ότι έχει σχεδιαστεί από κυβερνητικούς φορείς, υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικών.

    Η έρευνα χρησιμοποιεί μια σειρά ερωτήσεων κατά τρόπο συνάδοντα με τις έρευνες που διεξάγονται στην Ε.Ε. για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος είναι να προκύψουν δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια από τους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικών και τη λήψη αποφάσεων, καθώς ο σχεδιασμός της έρευνας δεν επιτρέπει να χαρακτηριστούν τα αποτελέσματα μη αντιπροσωπευτικά ή μεροληπτικά.

    Η έκθεση, μεταξύ των άλλων ευρημάτων, διαπιστώνει ότι ένα ποσοστό 70% των ενήλικων που ερωτήθηκαν, δηλώνει ότι έχει λάβει πλαστά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνήματα που ζητούνται προσωπικά στοιχεία. Αντίστοιχο ποσοστό των ερωτηθέντων εξέφρασε ανησυχία για τις δραστηριότητες αυτές. Επιπλέον, ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός ανησυχεί για τον κίνδυνο να υποκλαπεί η ταυτότητά του (86%), ενώ συγκλονίζει το γεγονός ότι ποσοστό 30% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι έχει βιώσει τέτοιο περιστατικό.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles