21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πολίτης 2.0: όλες οι πολιτικές ελευθερίες που λατρέψατε, αλλά καλύτερες!

    Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που σας παρουσιάζουμε το Πολίτης 2.0, το πρόγραμμα που τώρα διαθέτει διευρυμένες δυνατότητες στην παρακολούθηση της ασφάλειάς σας!

    The-Matrix-Wallpaper-Agent-Smith-the-matrix-5555635-1024-768

    Ξέρουμε πως πολλοί απολάμβαναν την προηγούμενη εκδοχή του Αμερικανού Πολίτη. Αλλά όπως κάθε προϊόν, οι καιροί αλλάζουν και τα προϊόντα χρειάζεται να προσαρμόζονται και να ανανεώνονται για να παραμένουν σύγχρονα.

    Οι παλιές σας ελευθερίες θα σας δίνονται με συμβατικούς τρόπους. Τώρα μπορείτε να έχετε την ελευθερία που θέλετε, όποτε εσείς τη θέλετε. Η ελευθερία ως υπηρεσία. Αυτό είναι το Πολίτης 2.0.

    Νέο και Βελτιωμένο!

    Τα τελευταία χρόνια, η διαχείριση του προγράμματος έμαθε πολλά από την Silicon Valley και δεν μιλάμε απλά για επικοινωνίες που παρακολουθούνται εδώ και χρόνια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του διαδικτύου. Το ενδιαφέρον μας ήταν για το πώς κάποια καινούρια μοντέλα επιχειρηματικότητας, μπορούν να εφαρμοστούν για την διακυβέρνηση.

    Πιο συγκεκριμένα, το freemium στυλ των προϊόντων, δηλαδή, η δωρεάν χρήση κάποιας βασικής υπηρεσίας από κάποιους χρήστες, ενώ οι πιο «ανεπτυγμένη» υπηρεσία, είναι επί πληρωμή. Το μοντέλο αυτό αποδείχτηκε πολύ δημοφιλές.

    Φυσικά, ως φορολογούμενοι, ήδη πληρώνετε την κυβέρνηση για να σας παρέχει υπηρεσίες. Αλλά οι καινοτόμοι κυβερνήτες μας –τους ονομάζουμε κυβερνοτόμους– έχουν βρει ένα τρόπο να εφαρμόσουν το μοντέλο αυτό στα αγαθά που απολαμβάνετε ως πολίτες.

    Είναι καιρός να ενθουσιαστείτε φίλοι. Η Ελευθερία δεν είναι πλέον δωρεάν, είναι freemium!

    Μεγάλη Κυβέρνηση, Μεγάλα Δεδομένα, Μεγάλες Αλλαγές!

    Θα αναρωτηθείτε, πως μπορεί να γίνει αυτή η αναβάθμιση; Θα έχετε διαβάσει κάποια πράγματα για το PRISM.

    To PRISM δεν υπάρχει, φυσικά. Αλλά ας υποθέσουμε ότι είχαμε ένα μυστικό πρόγραμμα για να παρακολουθούμε όλες τις διαδικτυακές επικοινωνίες με την αρωγή ή συμμόρφωση των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας. Για χάρη του διαλόγου. Αν κάτι τέτοιο υπήρχε, θα ήταν η βασική υποδομή για τις εξαίρετες υπηρεσίες και βελτιώσεις στο interface της σχέσης σας με την διακυβέρνηση που έχουν πραγματική σημασία. Αυτό είναι το Πολίτης 2.0.

    Τι παίρνετε:

    Απεριόριστη αποθήκευση για όλες σας τις επικοινωνίες. Δεν χρειάζεται να έχετε εσείς πρόσβαση σε αυτές. Θα έχουμε εμείς. Και αυτό έχει σημασία. Και αν οι γονείς σας προέρχονται από κάποια παράξενη χώρα, ή έχετε περίεργο όνομα, ή έχετε αναζητήσει στη Google μία πολιτική οργάνωση, θα έχετε extra χώρο αποθήκευσης, δωρεάν!

    Αγορές μέσω των εφαρμογών. Όπως το είχε θέσει ο Βενιαμίν Φραγκλίνος «Όσοι παραδίδουν την αναγκαία Ελευθερία για να εξαγοράσουν μία προσωρινή ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε την Ελευθερία ούτε την Ασφάλεια». Κατ’ αρχήν αυτό είναι πολύ παλιό. 3 αιώνες παλιό. Δεύτερον, ποιος ο λόγος να κεφαλαιοποιούμε τα πάντα; Τέλος πάντων, έχουμε όλη εκείνη την τεχνολογία που χρειάζεται για να αλλάξει το παιχνίδι. Με το Πολίτης 2.0, δεν χρειάζεται να παραδώσετε όλη την ελευθερία σας προκαταβολικά. Θα την παραδίδετε κομμάτι – κομμάτι για όλη την προσωρινή ασφάλεια που εσείς επιθυμείτε!

    Πρόσβαση στους ηγέτες σας. Πρώτιστο μέλημά μας, είναι η διαφάνεια (τουλάχιστον σε ότι αφορά την Online δραστηριότητά σας). Χάρη στο Πολίτης 2.0, οτιδήποτε κάνετε online, μπορεί να καταλήξει σε κάποια αναφορά που διαβάζει ο ίδιος ο πρόεδρος! Πόσο φανταστικό είναι αυτό;

    Σημείωση: Αν προτιμάτε την προηγούμενη έκδοση του Πολίτη, μπορείτε να μην κάνετε την αναβάθμιση και να παραμείνετε στην έκδοση που σας προσφέρει το σύνταγμα με πορείες, διαμαρτυρίες, ή γράφοντας στους αντιπροσώπους σας στο κοινοβούλιο. Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές – κανείς δεν θα μπει στον κόπο να κάνει κάτι τέτοιο.

    Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε στο Read Write Web από τον Owen Thomas, πρώην συντάκτη του Business Insider και ένα εκ των ιδρυτών του Daily Dot. Ένα αριστοτεχνικά σαρκαστικό κείμενο με αφορμή το σκάνδαλο παρακολούθησης των επικοινωνιών από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που κανείς δεν θέλει να επιβεβαιωθεί. Το μεταφράσαμε αυτούσιο.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles