15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Ανοίγει τα χαρτιά του ο Elon Musk! Χρήση κεταμίνης και απόπειρες δολοφονίας

    Ο Elon Musk είναι περιστασιακός χρήστης κεταμίνης για τη θεραπεία της κατάθλιψης, κάτι που έγινε γνωστό πριν από μερικές εβδομάδες. Ωστόσο, σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Tesla και της SpaceX έχουν εκφράσει ανησυχία για τη χρήση ναρκωτικών από τον Musk, η οποία θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες στην υγεία του και την τεράστια επιχειρηματική αυτοκρατορία που διοικεί.

    Τώρα, ο δισεκατομμυριούχος αναφέρθηκε στη χρήση κεταμίνης, δηλώνοντας ότι τον έχει βοηθήσει να ηγηθεί της εταιρείας του. Τα σχόλια του διευθυντή της Tesla έγιναν σε συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Don Lemon. “Υπάρχουν φορές που έχω κάποια… αρνητική χημική κατάσταση στον εγκέφαλό μου, σαν κατάθλιψη νομίζω, και η κεταμίνη είναι χρήσιμη για να βγει κανείς από αυτήν την αρνητική διάθεση,” είπε στον Lemon.

    Ο Musk συνέχισε λέγοντας ότι χρησιμοποιεί το φάρμακο “σε μικρή ποσότητα κάθε δεύτερη εβδομάδα περίπου” και ότι έχει συνταγή γι’ αυτό από “πραγματικό γιατρό”. “Αν χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ κεταμίνη, δε μπορείτε πραγματικά να κάνετε δουλειά, και έχω πολλή δουλειά. Συνήθως εργάζομαι 16ωρα…”. Ο Musk δήλωσε ότι δεν πίνει και δεν “ξέρει να καπνίζει μαριχουάνα”, αλλά όταν δήλωσε ότι είναι “σχεδόν πάντα” νηφάλιος ενώ δημοσιεύει αργά τη νύχτα, δεν διευκρίνισε εάν αναφερόταν στην κεταμίνη ή σε άλλο φάρμακο.

    Ο δισεκατομμυριούχος επίσης δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι η χρήση ναρκωτικών θα επηρεάσει τις κυβερνητικές του συμβάσεις ή τις σχέσεις με τους επενδυτές. “Από την πλευρά της Wall Street, το σημαντικό είναι η εκτέλεση. Έχετε αξία για τους επενδυτές; Η Tesla αξίζει περίπου τόσο όσο ολόκληρη η αυτοκινητοβιομηχανία συνδυασμένη… έτσι από την άποψη του επενδυτή, αν υπάρχει κάτι που παίρνω, θα πρέπει να συνεχίσω να το παίρνω,” είπε, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι η κατάθλιψή του είναι γενετική.

    Σύμφωνα με αναφορά στη Wall Street Journal που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο, συνεργάτες που έχουν παρατηρήσει και άλλοι που γνωρίζουν τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο αναφέρουν ότι έχει πάρει LSD, κοκαΐνη, έκσταση και ψυχεδελικά μανιτάρια σε ιδιωτικά πάρτι σε όλο τον κόσμο όπου οι επισκέπτες υπογράφουν συμφωνίες εχεμύθειας ή παραδίδουν τα κινητά τους τηλέφωνα για να συμμετάσχουν.

    Οι απόπειρες δολοφονίας και το τσιπ

    Εκτός από τις αποκαλύψεις για την κεταμίνη, ο Elon Musk έκανε γνωστό ότι προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν δύο φορές τους τελευταίους 6 μήνες. Στο πλαίσιο ζωντανής συζήτησης σε ένα Space στο X, με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κονκόρντια, Gad Saad, ανέφερε:

    “Τους τελευταίους έξι μήνες είχα δύο περιπτώσεις ανθρώπων που είναι δυστυχώς ψυχικά άρρωστοι. Δεν είναι καν διακριτικοί. Δεν είναι. Ήρθαν στο Τέξας για να προσπαθήσουν να με σκοτώσουν με όπλα.

    Ο ένας από αυτούς νόμιζε ότι του έβαλα τσιπ στο κεφάλι, κάτι σαν το Neuralink ή κάτι τέτοιο. Και πρέπει να σκεφτείς τη λογική αυτού. Προφανώς το τσιπ δεν δουλεύει. Αν σου είχα βάλει τσιπ για να σε ελέγχω [και εσύ προσπαθείς να με σκοτώσεις], προφανώς δεν δουλεύει, ή μήπως θα ήθελες μια αναβάθμιση; Ίσως μια αναβάθμιση λογισμικού ή κάτι τέτοιο;

    Βασικά ήταν απλά ακραία σχιζοφρενείς. Ο άλλος τύπος ήταν σχετικά εντάξει όταν έπαιρνε τα φάρμακά του. Αλλά όταν σταμάτησε να παίρνει τα φάρμακά του, ήταν εντελώς αποκομμένος από την πραγματικότητα”.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles