18.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Elon Musk, Bill Gates ή Steve Jobs! Ποιος είναι ο εξυπνότερος από τους “τιτάνες” της τεχνολογίας;

    Είναι εξαιρετικά επιτυχημένοι και έχουν καταφέρει το όνομά τους να συνδέεται στενά με τη λέξη καινοτομία. Πρόκειται για ισχυρές προσωπικότητες στον τομέα της τεχνολογίας, που τυγχάνει να βρίσκονται παράλληλα και ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Τυχαίο; Μάλλον, όχι. Μπορεί ο Elon Musk ή ο Bill Gates να έχουν χαρακτηριστεί ως «εκκεντρικοί» κατά καιρούς, όμως οι ικανότητές τους είναι αδιαμφισβήτητες. Τι συμβαίνει όμως με το Δείκτη Ευφυίας τους; Ανήκουν στην κατηγορία Genius ή είναι απλά κοινοί… θνητοί που ήταν αρκετά τυχεροί ώστε να διαπρέψουν στον τομέα τους; Ας δούμε, στη συνέχεια, τι λένε οι αριθμοί και κατ’ επέκταση ποιος είναι ο εξυπνότερος. Σημειώνεται ότι τα άτομα με IQ 145 ή περισσότερο θεωρούνται ιδιοφυΐες.

    Jeff Bezos (IQ 145)

    Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos έχει IQ που υπολογίζεται γύρω στο 145. Μπορεί να φαίνεται χαμηλό στην κλίμακα, σε σχέση με τους υπόλοιπους κυρίους της λίστας, ωστόσο, σε καμία περίπτωση αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι έξυπνος.

    Mark Zuckerberg (IQ 152)

    Ο ιδρυτής του Facebook και CEO της Meta, ο Mark Zuckerberg, αποτελεί έναν από τους νεαρότερους «μεγιστάνες» της τεχνολογίας και έχει εκτιμώμενο IQ γύρω στο 152.

    Elon Musk (IQ 150-155)

    Το IQ του Elon Musk κυμαίνεται μεταξύ 150 – 155, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους πιο έξυπνους ανθρώπους στον πλανήτη. Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ίδρυσε τις εταιρείες Boring Company, Neuralink, Open AI, SpaceX και Starlink. Επίσης, επένδυσε στην PayPal και είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla.

    Bill Gates (IQ 160)

    Από τον Elon Musk μέχρι τον Warren Buffet, οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν επιδείξει εξαιρετική νοημοσύνη· και ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates δεν αποτελεί εξαίρεση. Για 15 συνεχόμενα χρόνια, δηλαδή από το 1995 έως το 2010 και ξανά από το 2013 έως το 2017, κατέκτησε την κορυφή της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Αλλά πώς τα κατάφερε αυτό ο Bill Gates; Η απλούστερη και πιο κοινή απάντηση είναι ότι διαθέτει ένα σπάνιο υψηλό σκορ IQ των 160.

    Larry Page (IQ 160)

    Ο συνιδρυτής της Google, Larry Page δεν είναι τυχαία φυσιογνωμία και έχει αφήσει το δικό του στίγμα στον κόσμο της τεχνολογίας. Το IQ εκτιμάται επίσης γύρω στα 155-160.

    Steve Jobs (IQ 160)

    Ο Steve Jobs είχε IQ λίγο υψηλότερο από 160. Σύμφωνα με το βιβλίο του Walter Isaacson, ο Jobs έκανε το τεστ στο σχολείο, στις πρώτες τάξεις του Λυκείου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι διανοητικές του ικανότητες ξεπερνούσαν κατά πολύ αυτές των συμμαθητών του.

    Όπως προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία, οι μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της τεχνολογίας έχουν πολύ υψηλό Δείκτη Νοημοσύνης, που κυμαίνεται στα 160.

    Διαβάστε επίσης:

    Elon Musk: Πρώτη αποικία στον Άρη με 1 εκατ. ανθρώπους

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles