17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Άνοιξαν οι αιτήσεις για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών από το Κεντρικό Γραφείο Μεταφοράς Γνώσης

    Αιτήσεις για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών Μεταφοράς Γνώσης και Εμπορικής Αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων, δέχεται  από σήμερα το Κεντρικό Γραφείο Μεταφοράς Γνώσης (ΚΓΜΓ), το οποίο λειτουργεί εντός του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ).

    Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν από εμπειρογνώμονες του Ομίλου META Group, και περιλαμβάνουν την Αξιολόγηση Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΔΙ), Ανάλυση Πεδίου Κατοχύρωσης ΔΔΙ, Στρατηγική Προστασίας των ΔΔΙ και Αξιολόγηση Προοπτικών για Εμπορική Αξιοποίηση, καθώς και την Προώθηση Τεχνολογιών και Υποστήριξη Διαπραγματεύσεων για συμφωνίες Μεταφοράς Γνώσης.

    Πρόσβαση στις υπηρεσίες έχουν όλοι οι φορείς του οικοσυστήματος, μέσω τριών διαφορετικών καναλιών:

    – Επιταχυνόμενη Διαδικασία (Fast-Track) για δικαιούχους των Προγραμμάτων Καινοτομίας του ΙδΕΚ (Pre-Seed, Seed, Innovate) που προκηρύχθηκαν τον Δεκέμβριο του 2021 και των προγραμμάτων Co-Develop που προκηρύχθηκαν τον Μάρτιο του 2022.

    – Απευθείας Πρόσβαση (Direct Entry) για δικαιούχους χρηματοδοτούμενων έργων από συγκεκριμένα Προγράμματα του ΙδΕΚ, τα οποία καθιστούν υποχρεωτική την επικοινωνία με το ΚΓΜΓ.

    – Ανοικτή Πρόσκληση (Open Call) υποβολής αιτήσεων για παροχή υπηρεσιών για φορείς και φυσικά πρόσωπα που δεν εμπίπτουν στις πρώτες δυο κατηγορίες.

    Συμπληρωματικά, προς τις υπηρεσίες του ΚΓΜΓ, το ΙδΕΚ θα παρέχει χρηματοδότηση του κόστους προστασίας των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΔΙ), μέσω του Προγράμματος για Κουπόνια Ευρεσιτεχνίας (IP Vouchers), που θα αφορά στην απόκτηση, επικύρωση και προστασία των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και λοιπών άυλων στοιχείων ενεργητικού.

    Ο Γενικός Διευθυντής του ΙδΕΚ, κ. Θεόδωρος Λουκαΐδη αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα, σημείωσε : «Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, η καινοτομία αποτελεί αποδεδειγμένα το κλειδί της επιχειρηματικής επιτυχίας. Το ΙδΕΚ, στο πλαίσιο της αποστολής του, παρέχει πλέον ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών Μεταφοράς Γνώσης και Καινοτομίας. Καλούμε όλους τους επινοητές και όσους διαθέτουν διανοητική ιδιοκτησία να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες του Κεντρικού Γραφείου Μεταφορές Γνώσης οι οποίες παρέχονται δωρεάν. Ενθαρρύνω επίσης όλους όσους ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την ικανότητά τους να καινοτομούν, να συμμετάσχουν στις εκπαιδεύσεις που προσφέρονται από το Κεντρικό Γραφείο Μεταφοράς Γνώσης και την πρωτοβουλία Innovation Factory».

    Η λειτουργία του ΚΓΜΓ χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Κύπρος το Αύριο. Οι υπηρεσίες του θα λειτουργούν συμπληρωματικά και ενισχυτικά ως προς τη χρηματοδότηση Ε&Κ που ήδη παραχωρείται από το ΙδΕΚ.

    Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας IRIS. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του ΙδΕΚ, www.research.org.cy.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles