22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Anomaly Detection for Automotive: Προστατεύει τα διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα από πιθανές επιθέσεις των χάκερ

    Symantec Anomaly detection for Automotive

    Σύμφωνα με τις πρόσφατες εκτιμήσεις αναλυτών της Gartner, μέχρι το 2020 θα κυκλοφορούν στους δρόμους πάνω από 220 εκατομμύρια συνδεδεμένα αυτοκίνητα. Τα διασυνδεδεμένα αυτά αυτοκίνητα, θα μπορούν να προσφέρουν στους οδηγούς  τους διάφορες ανέσεις, όπως πλοήγηση, απομακρυσμένη οδική βοήθεια και mobile Internet hot spots. Παρόλα αυτά, οι νέες αυτές τεχνολογικές εξελίξεις, δημιουργούν νέους σύγχρονους κινδύνους για πιθανές επιθέσεις από χάκερ, που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους τους οδηγούς, όσο και τους υπόλοιπους επιβάτες.

    Για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων η εταιρεία Symantec που επενδύει σε θέματα ολοκληρωμένων λύσεων ασφάλειας IoT security παρουσίασε πριν λίγες μέρες κατά τη διάρκεια του TU-Automotive στο Detroit, το Anomaly Detection for Automotive που αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας και προστασίας για τα σύγχρονα αυτοκίνητα.

    Ειδικότερα ,το Symantec Anomaly Detection for Automotive χρησιμοποιεί την μηχανική της μάθησης για να παρέχει παθητικά security analytics εντός του οχήματος, τα οποία παρακολουθούν όλη την κυκλοφορία των Controller Area Network (CAN), χωρίς ωστόσο να επηρεάζονται οι λειτουργίες του οχήματος. Το σύστημα «μαθαίνει» ποια είναι η φυσιολογική συμπεριφορά και εντοπίζει μία ανώμαλη δραστηριότητα που μπορεί να υποδεικνύει μια επίθεση. Η λύση λειτουργεί με σχεδόν κάθε μάρκα και μοντέλο αυτοκινήτου.

    «Το Internet of Things  περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς τομείς, αλλά τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα είναι αυτά που θα αλλάξουν ριζικά τις μεταφορές και τις επικοινωνίες», δήλωσε ο Christian Christiansen, VP προϊόντων ασφαλείας της IDC. «Καθώς τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα γίνονται πλέον κανόνας στην αγορά, τα ζητήματα ασφάλειας έχουν αρχίσει να μας εφιστούν ολοένα και περισσότερο την προσοχή. Οι κατασκευαστές αλλά και οι προμηθευτές οχημάτων συνεργάζονται με εταιρείες κυβερνοασφάλειας για την εξασφάλιση των συνδεδεμένων αυτοκινήτων όπως θα έκαναν με οποιοδήποτε άλλο δικτυωμένο endpoint, όπως φορητές συσκευές και υπολογιστές. Διατηρώντας την ασφάλεια σε υψηλά επίπεδα, μπορεί να διασφαλιστεί όχι μόνο η ασφάλεια των οδηγών και των επιβατών, αλλά να οικοδομηθεί και η εμπιστοσύνη τόσο προς τους κατασκευαστές αυτοκινήτων όσο και όλου του οικοσυστήματος των Internet of Things».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles