19.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    Οι Anonymous κηρύσσουν τον πόλεμο ενάντια στο ISIS και την τρομοκρατία!

    Τα θλιβερά γεγονότα με την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo μας έχουν συγκλονίσει όλους. To συγκεκριμένο χτύπημα περάν του ότι έγινε η αιτία να χαθούν αναίτια 13 ζωές, παράλληλα αποτελεί και ένα συμβολικό χτύπημα στην ελευθερία της έκφρασης και του λόγου. Αυτό είναι κάτι που το γνωστό hacker group Anonymous, δεν μπορεί να το ανεχθεί για αυτό εδώ και μερικές ώρες έχει κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία, την Al-Qaeda και το ΙSIS.

    anonymous-3-mask-and-justice-is-coming

    Συγκεκριμένα, ένα μέλος των Anonymous ανέβασε στο YouTube το video-κάλεσμα για την εκκίνηση της επιχείρησης #OpCharlieHebdo, σε μία προσπάθεια να δραστηριοποιηθούν και άλλοι hackers που ανήκουν στους Anonymous. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο video που κυκλοφόρησε, όλοι οι Anonumous καλούνται να χτυπήσουν την δραστηριότητα των μελών του ISIS και των υπόλοιπων ισλαμικών οργανώσεων στα Social Media. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο video οι Anonymous είναι αποφασισμένοι να καταπολεμήσουν τους εχθρούς της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για μία επίθεση ενάντια στη δημοκρατία, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι δεν αφήσουν να επικρατήσει στη κοινωνία ο νόμος της Σαρία. Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που μέλη των Anonymous στρέφουν τα βέλη τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, καθώς το 2014 οι γνωστοί hackers-ακτιβιστές είχαν ξεκινήσει έναν ευρείας κλίμακας κυβερνοπόλεμο, εξαπολύοντας δεκάδες DDOS επιθέσεις ενάντια στα κράτη και στους φορείς που υποστηρίζουν τη δράση του ISIS. Τώρα αυτό που απομένει είναι να δούμε ποιο τρόπο θα επιλέξουν οι Anonymous για να χτυπήσουν…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles