21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Οι Anonymous ζητούν οι επιθέσεις DDoS να αναγνωριστούν ως διαμαρτυρία

    Είναι καιρός πια που η ιντερνετική κολεκτίβα των Anonymous, όταν εξαπολύουν επιθέσεις μέσω της μεθόδου Distributed Denial of Service, δεν το κάνουν για την πλάκα τους, αλλά για να στείλουν κάποιο μήνυμα. Όπως γίνεται και στις διάφορες συγκεντρώσεις.

    Ο Λευκός Οίκος στις ΗΠΑ, έχει εγκαινιάσει μία ιστοσελίδα στην οποία μπορούν οι πολίτες να προτείνουν και να προσυπογράψουν αιτήματα. Αν αυτά τα αιτήματα μαζέψουν πολλές ψήφους, ο Λευκός Οίκος θα τα «πάει για συζήτηση» στην Γερουσία.

    Οπαδοί της ιντερνετικής κολεκτίβας των Anonymous υπέβαλαν το αίτημα, οι επιθέσεις DDoS να αναγνωριστούν ως πράξεις διαμαρτυρίας και να θεωρηθούν ως άσκηση του δικαιώματος έκφρασης. Περίπου όπως όταν κάποιος πάει έξω στο πεζοδρόμιο του Λευκού Οίκου και διαμαρτύρεται για κάποια κυβερνητική πολιτική.

    «Οι επιθέσεις DDoS δεν είναι μορφή hacking και δεν είναι ιδιαίτερα διαφορετικό από το πάτημα του κουμπιού refresh στον browser, απλά σε μεγαλύτερη κλίμακα. Συνεπώς δεν είναι διαφορετικό από το κίνημα “occupy”. Αντί για μία ομάδα ανθρώπων που στέκονται έξω από ένα κτίριο, μία αντίστοιχη ομάδα ανθρώπων χρησιμοποιεί τους υπολογιστές του για να «καταλάβουν» μία ιστοσελίδα, κάνοντάς την αργή για λίγη ώρα».

    Η επιχειρηματολογία στο αίτημα συνεχίζει, λέγοντας πως πρέπει να απελευθερωθούν όλοι εκείνοι που έχουν φυλακιστεί γιατί συμμετείχαν σε επίθεση DDoS. Φυσικά δεν γίνεται λόγος για το defacement ή την υποκλοπή βάσεων δεδομένων.

    Εσείς τι πιστεύετε; Οι επιθέσεις DDoS που κάνουν οι Anonymous, είναι μία μορφή διαμαρτυρίας, όπως η καθιστική διαμαρτυρία σε ένα πεζοδρόμιο και πρέπει να είναι ανεκτή και να αντιμετωπίζεται με σεβασμό από τις αρχές;

    Πηγή: The Register

     

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles