18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Οι Anonymous κάνουν φύλλο και φτερό χιλιάδες τουρκικά websites!

    Οι Anonymous δεν εφησυχάζουν ποτέ ακόμη και τώρα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις “hacktivist” ενέργειες τους. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες παράλληλα με τις επιθέσεις που διεξάγουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αποφάσισαν να στρέψουν τα βέλη τους και προς… Τουρκία μεριά! Οι Anonymous θεωρούν ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος, για αυτό και αποφάσισαν να τους δώσουν ένα «γερό» μάθημα, βγάζοντας offline περισσότερα από 400.000 τουρκικά websites που σχετίζονται με δραστηριότητες της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, ενώ επιπλέον χτυπήθηκαν και sites τραπεζών.

    Anonymous 2

    Οι Anonymous ακολούθησαν τον παραδοσιακό τρόπο των DDoS επιθέσεων και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν για να δικαιολογήσουν τις επιθέσεις τους τόνισαν ότι εάν η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν σταματήσει την έμμεση υποστήριξη της προς το ISIS, οι επιθέσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση. Μάλιστα, όπως ανέφεραν τα μέλη του γνωστού hacking group, σειρά θα πάρουν sites που σχετίζονται με τα αεροδρόμια και τις ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κυβνερνοεπίθεση που έχει συμβεί ποτέ στην Τουρκία και παρόλο που οι Τούρκοι αξιωματούχοι κατάφεραν να περιορίσουν τις επιθέσεις «μπλοκάροντας» την κίνηση στο Internet, η οποία προέρχεται από τοποθεσίες εκτός Τουρκίας. Πηγές στην τουρκική κυβέρνηση θεωρούν ότι οι επιθέσεις αυτές μπορεί να είναι ρωσικής προελεύσεως, λόγω των πρόσφατων προστριβών ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την κατάρριψη από την Τουρκία του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου που επιχειρούσε στον πόλεμο της Συρίας. Όποια και εάν είναι η πηγή των επιθέσεων όμως φανερώνει ότι ο πόλεμος στη Συρία διεξάγεται όχι μόνο στον αέρα ή στη γη, αλλά και στο Internet

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles