BREAKING

Η διαρροή εγγράφων από hackers που εκθέτει το Υπουργείο Οικονομικών. Ο ρόλος των Anonymous

Τις πρώτες πρωινές ώρες έγινε γνωστή από το secnews.gr η μεγάλης κλίμακας διαρροή εγγράφων του Υπουργείου Οικονομικών, εγγράφων που είναι κατά κύριο λόγο σκαναρισμένα και αφορούν την χρονική περίοδο από τον Ιούνιο έως και τα τέλη του Οκτωβρίου που διανύουμε ήδη. Διαρροή που επιβεβαιώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η ανάληψη της ευθύνης για την διαρροή, τόσο των εγγράφων, όσο και των usernames και passwords, έγινε από τους Anonymous με μήνυμα που δημοσίευσαν στο AnonPaste, ενώ παράλληλα, στο ίδιο μήνυμα δίνουν τα διαθέσιμα URL για να κατεβάσει όποιος θέλει, τους πλήρεις φακέλους που περιέχουν τα έγγραφα.

Μεταξύ αυτών, είδαμε ενδιαφέρουσες αναφορές για τις πληρωμές για τα εξοπλιστικά προγράμματα, την εξυπηρέτηση των δανείων του Ελληνικού κράτους προς ξένες τράπεζες, τα περίφημα PSI και SWAPs, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες αναφορές της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σχέση με κάποιες πολύ πρόσφατες συνόδους. Διαρροές που το ελάχιστον που μπορούν να προκαλέσουν είναι τεράστια ανησυχία για την ασφάλεια των συστημάτων του Υπ. Οικονομικών, καθώς αφορούν, όχι απόρρητα μεν, αλλά ουσιαστικά και απτά οικονομικά και διπλωματικά δεδομένα.

Μέσα στην διάρκεια της ημέρας, παράλληλα με την δημοσιοποίηση του θέματος από αρκετά μέσα, δεν έλειψαν και δημοσιεύματα που θέλουν την συγκεκριμένη διαρροή να έχει γίνει από οργανωμένη σπείρα υποκλοπής εγγράφων που «χρησιμοποίησε» το όνομα των Anonymous προκειμένου να δικαιολογήσει την πράξη της, ενώ στην ουσία η διαρροή είναι «εκ των έσω». Στο Facebook fanpage Ελλήνων υποστηρικτών της ιντερνετικής κολεκτίβας Anonymous #OpGreece, υποστηρίζεται χωρίς δισταγμό πως πρόκειται για δράση Anonymous.

Χωρίς να κρίνουμε την αξιοπιστία των πληροφοριών που θέλουν hackers που δεν σχετίζονται με τους Anonymous να έχουν πραγματοποιήσει την διαρροή, η εκτίμησή μας είναι πως η διαρροή είναι έργο υποστηρικτών της ιντερνετικής κολεκτίβας, κρίνοντας, τόσο από την τακτική, όσο και από την σχετική ανακοίνωση.

Παρακάτω ακολουθεί το μήνυμα που αφορά την διαρροή αυτή, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα σχετικά URL για οποιονδήποτε επιθυμεί να κάνει download τα έγγραφα.

«Κοίτα, οι άνθρωποι που κυνηγάς είναι οι άνθρωποι στους οποίους βασίζεσαι: εμείς μαγειρεύουμε τα γεύματά σου, βγάζουμε τα σκουπίδια σου, συνδέουμε τις κλήσεις σου, οδηγούμε τα ασθενοφόρα σου, σε φυλάμε όταν κοιμάσαι. Μην δημιουργείς προβλήματα με μας».

-Tyler Durden, Fight club

“Χαιρετούμε τους πολίτες του κόσμου, Χαιρετούμε τους πολίτες της Ελλάδας, Είμαστε Ανώνυμοι.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει σε ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων το νέο πακέτο των οικονομικών μέτρων λιτότητας ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναμένεται να παρατείνουν την ύφεση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα μέτρα λιτότητας, οι συνταξιούχοι έχουν δει πτώση κατά 60% στις συντάξεις τους – πράγμα που σημαίνει ότι οι αποταμιεύσεις μιας ζωής είναι τώρα λιγότερο από το μισό από ότι ανέμεναν. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση εξετάζει περισσότερες περικοπές, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και επιπλέον τοποθετεί ένα ανώτατο όριο για την ελεύθερη παροχή υγειονομικής περίθαλψης στα μόλις € 1.500 ανά άτομο ανά έτος.

Η Ελλάδα είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στην ΕΕ, αλλά από το 2010, ο αριθμός των ατόμων που αυτοκτονούν έχει αυξηθεί κατά 40%, με ένα μεγάλο ποσοστό από τις αυτοκτονίες αυτές να πραγματοποιείται από άτομα μεγάλης ηλικίας. 68% του πληθυσμού ζει στην Ελλάδα κάτω από το όριο της φτώχιας  (δηλαδή, έχουν εισόδημα κάτω από το 60% μέσου όρου του εθνικού εισοδήματος). Το 40% του εισοδήματός τους, το ξοδεύουν για ενοίκια ή για αποπληρωμή δανείων.

Περισσότερα από 439.000 ανήλικα παιδιά ζουν κάτω από επίπεδο της φτώχειας στην Ελλάδα, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF που δημοσιεύεται στις 16 Οκτωβρίου στα πλαίσια της World Feed Day 2012 και στην Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας.

Η δημοτικότητα των ακροδεξιών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένης της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, έχει αυξηθεί εκθετικά.

Η κυβέρνησή σας απέτυχε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σας.

Έλληνες πολίτες, είναι καιρός να επαναστατήσετε. Κάντε το  όσο μπορείτε. Αντισταθείτε στην καταπίεση. Θα πρέπει να αντισταθείτε. Είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας.

Έχουμε αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών. Οι servers της IBΜ δεν μας φάνηκαν τόσο ασφαλείς τώρα, έτσι δεν είναι ;
Έχουμε νέα όπλα στο οπλοστάσιό μας. Μια εξαιρετική μη επιδιορθωμένη αδυναμία για SAP συστήματα είναι στα χέρια μας και ναι θα την χρησιμοποιήσουμε για να φέρουμε το κόλαση.
Ευχαριστούμε  τον “IZL το σκυλί” για αυτή την “καραμέλα.

Αντλήσαμε απόρρητα κυβερνητικά δεδομένα, κωδικούς κλπ.

https://anonfiles.com/file/5c9fa9402e62bffd2f569ac3d118fbcd

https://anonfiles.com/file/a50145cddeb310ad8250c6c97d569887

Πολίτες της Ελλάδας πληρώνετε Τράπεζες και διεθνείς οίκους διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου. Έχουν στην ιδιοκτησία τους τις ζωές σας. Εξεγερθείτε πριν είναι πολύ αργά. Τα μέτρα λιτότητας δεν πρέπει να περάσουν.

Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο.”

Πηγές: SecNews.gr, Anonymous #OpGreece, Καθημερινή, Τα Νέα, Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment